ANBEFALEDE FERIESTEDER

Finland


 

Finland

 

Der er få lande som Finland. Der er i hvert fald ikke mange steder i verden, der findes tusinder af kilometer med søer og overvældende naturfænomener som midnatssol og nordlys. Det og meget mere findes i Finland.

I det nordlige Finland findes nogle af landets mest spændende oplevelser. Fra oktober til april er det i sandhed et vintereventyrland med aktiviteter fra skiløb til snesafarier, skøjteløb, snescooterkørsel og gill i vildmarken.

Polarcirklen omfatter det finske Lapland med tusmørke meget længe. Før hver jul strømmer der tusinder til dette mystiske, frosne eventyrland for at møde julemanden.

Senere på årstiden oplyses den finske nattehimmel af det mangefarvede nordlys. Dette utrolige naturfænomen skabes ved at atomer med energiladede partikler støder sammen højt oppe i atmosfæren og sender grønt, lyserødt, blåt og rødt lys hen over nattehimlen.

Når foråret kommer til Finland, vågner landet til dage med kraftigt sol og forårsblomsterne springer ud. Dette er det perfekte tidspunkt for at besøge Lakeland-området - et bakket skovplateau midt i landet, som er skabt af gletschere. Her findes der over 187.000 søer, som er den perfekte legeplads til at bade, sejle og fiske.

Områdets hovedstad, Jyväskylä, ligger, hvor tre store vandveje mødes, og er den by, hvor der ligger flest funktionalistiske bygninger tegnet af den berømte arkitekt Alvar Aalto.

Finlands byer er opmuntrende at besøge og mange af dem har i de senere år været europæiske kulturhovedstæder.

Tag f.eks. hovedstaden Helsinki med dens blanding af smarte barer, gallerier med moderne kunst og museer, mens øhavet rundt om byen består af hundredvis af små øer, der udgør et idyllisk område at sejle rundt i.

Tampere ligger mellem to søer og er en by, der er på vej frem. Den har en fortid som industriby men nu er mange af de gamle fabrikker bygget om til barer og restauranter. Dertil kommer en smuk katedral og en række pittoreske kirker.

Den moderne by Turku, der ligger på sydvestkysten, er genopbygget efter en brand ødelagde meget af byen i 1827. Heldigvis har byen beholdt noget af sin historie med et slot fra 1280’erne - en af byens mest besøgte seværdigheder.

Det bliver stadig lettere at komme til Finland med fly til Helsinki fra de fleste europæiske lufthavne. Fra Helsinki er der indenrigsfly til Tampere, Rovaniemi, Turku, Kuusamo og andre større byer.

Det er nemt at køre bil i Finland, da vejnettet er godt udbygget, og alle udlejningsbiler er udstyret med vinterdæk. Der findes også et udbygget jernbanenet, der spænder over hele landet - også de nordligste områder.