ANBEFALEDE FERIESTEDER

Frankrig


 

France

 

Frankrig, der er lige så forskelligartet, som det er smukt, lover meget og leverer altid. Det er et land for enhver smag – franskmændene er kendt for deres joie de vivre og savoir faire.

Madelskere behøver ikke at lede videre, naturelskere har et rejsemål for hele året, strand- og solelskere bliver forkælet, vandreentusiaster og friluftsmennesker har Alperne og Pyrenæerne, dem der søger landlig afslapning har Provence, Languedoc-Roussillon og Dordogne for blot at nævne nogle få steder. Og for par? Dette er jo romantikkens hjemland.

Frankrigs fantastiske kyst omfatter Charente og Vendée med 160 km. sandstrande med fyrreskove bag. Inde i landet findes vidtstrakte vinmarker, fantastiske restauranter og de berømte temaparker Puy du Fou og Futuroscope. Der findes også mange byer i området, som har bibeholdt deres gamle charme med smalle, brolagte gader og usædvanlige huse. Et eksempel er Cognac, som har givet navn til en af verdens førende brændevine, og hvor du kan se den blive destilleret.

Languedoc-Roussillon grænser mod syd op til Middelhavet og Pyrenæerne. Området har fantastiske strande, vilddyrsreservaterne Camargue og Cevennes, herlige bjergudsigter blandet med floder og søer, byer med slotte huser varme kilder og spaer. Men det er også et område med en masse forhistorie, hvor du kan se dinosaurknogler og -æg og endog forhistoriske rester af mennesker.

I Dordogne findes over 1.500 slotte, herunder Château des Milandes i Castelnaud-la-Chapelle, hvor sangerinden Josephine Baker engang boede. Endnu mere imponerende er Château Monbazillac, Château Lanquais og Château Bannes.

Den gamle by Bergerac ved floden Dordogne har gader med yndige bindingsværkshuse, der fører til maleriske pladser, der summer med udendørs caféer. Bergerac er et vigtigt vinområde, og det smukke kloster fra det 12. årh. huser Maison de Vins de Bergerac med en fortræffelig vinudstilling.

Provence, der er en af Frankrigs mest bemærkelsesværdige områder, har både ro og en række attraktioner, der vil fryde enhver besøgende. Her ligger middelalderlandsbyer spredt mellem lavendelmarker og enge ved foden af knejsende bjerge.

Også her spiller historien sin rolle i landskabet. Avignon er en smukt velbevaret middelalderby omkranset af de oprindelige, befæstede mure ved floden Rhône.

Den gamle by L’Isle-sur-la-Sorgue er også oplagt at besøge. “Provances Venedig” er et virvar af kanaler og flodgrene med platantræer rundt omkring, vandhjul, antikvitetsforretninger og markeder.