ANBEFALEDE FERIESTEDER

Ungarn


 

Hungary

 

Ungarn er lidt af en velbevaret hemmelighed. Det er et land præget af utrolig elegance - uanset om det er grandiose spa-bade, fantastiske caféer eller dets charmerende naturattraktioner - men få har virkelig haft fornøjelsen af at opleve den.

Hovedstaden Budapest fremviser en overflod af charmerende arkitektur. På dens brede boulevarder ligger bygninger fra det 18. årh. med detaljeret ornamentering, der er den neogotiske, ungarske parlamentsbygning, de eventyragtige tårne på Fiskernes Bastion og det omhyggeligt lagte tegltag på Mathiaskirken på bredden af Donau.

Uanset om du går rundt i gaderne eller tager en sporvogn over de stilfulde broer mellem tvillingebyerne Buda og Pest, vil du opleve, at Budapest er indrettet til en afslappet livsstil.

Hvis du ikke fristes til at shoppe på hovedgaden Váci Utca eller i et af indkøbscentrene, skal du prøve at indsuge atmosfæren i en af byens prægtige caféer, eller glemme dine bekymringer i en af byens berømte spa'er.

Det termiske bad Széchenyi ligger ikke blot i en af de mest fantastiske bygninger i neobarok stil. Det er den største behandlingsspa i Europa med udendørs bassiner, hvor temperaturen når op på 36°C.

Historien om Ungarns spa'er forsætter ved Balatonsøen, hvor det mindre drejer sig om at klemme afslapning ind i en pause i det hektiske byliv end om at gøre det til formålet med ferien.

Balatonsøen, der er en 77 km lang ferskvandssø i landets sydlige del, er også kendt som “Det Ungarske Hav”.

Her findes et væld af aktiviteter som både, fiskeri og om vinteren skøjteløb og issejlads.

Om sommeren er søens vandtemperatur oppe på 25°C, hvilket gør den perfekt til en afslappende svømmetur efter at have ligget og dovnet den på en af dens populære strande.

Denne del af Ungarn er også kendetegnet ved sine varme kilder, og ved Balaton ligger en række spa-feriesteder. Men også udenfor disse feriesteder er der mange muligheder for at nyde områdets helsegivende virkning.

Europas største og verdens andenstørste termiske sø, Hévíz, ligger på et underlag af tørv, der giver søen mange helbredende egenskaber. Dertil kommer, at søen er omgivet af et fredet område, der omfatter Balatons nationalpark. Her kan du også se store, toppede lappedykkere, og opleve de vilde bøfler rulle sig i vandhuller eller strejfe om i de bløde bakker.

Tilbage ved Balatonsøen bør du smage en gang traditionel gullasch med et glas af Ungarns gode vine fra Egerdalen.