ANBEFALEDE FERIESTEDER

Italien


 

Italy

 

Et land med fin kunst, kultur, mode og historie - du vil opleve Italien som indbegrebet af La Dolce Vita.

Fra Roms utrolige, historiske kraftcentrum til det internationale modecentrum i Milano, romantiske byer som Venedig og guddommelige Firenze. Italien har nogle af verdens mest berømte rejsemål. Men det er ikke blot byerne, der vil trække dig til Italien. Ude på landet - grønne græsenge med tynde cypresser og gyldne marker med en blå himmel over - har inspireret både kunstnere og fotografer.

Vejret er normalt bedst i Syditalien, hvor temperaturen kan komme op på 32°C i juli og august, mens maj, juni, september og oktober er lidt køligere.

Hvis Italien har facon som en støvle, er Puglia støvlens elegante, høje hæl. Området kan prale af nogle af landets bedste strande både ud mod Adriaterhavet og Det Ioniske Hav. Her kan du sole dig på nogle af Italiens smukkeste kyststrækning med den hvide by Promontorio del Gargano på toppen af alabastklipper og Penisola Salentinas fine sandstrande.

Madelskere vil forgude Puglia, som er kendt som Italiens have, fordi området producere mere olivenolie end resten af landet tilsammen samt 75 % af landets frugt og grønsager. Dertil kommer, at den lange kyststrækning betyder, at områdets restauranter serverer eventyrlige, friske fiskeretter. Puglia er også et populært vinområde med Salento, San Severo og Negroamaro, for blot at nævne nogle få af områdets berømte vine.

Lecce er berømt for sine fine restauranter og sin Leccese Baroque bygningsornamentering, som findes på mange af byens huse.

Hver region i Italien har sit eget karakteristiske landskab, kultur og identitet, som stammer fra århundreder, hvor de var selvstændige stater.

I Norditalien findes de overvældende bjerge Alperne og Dolomitterne, som tiltrækker sportsentusiaster og friluftsmennesker året rundt. Om vinteren strømmer skiløbere og folk med snowboards til skistederne Val Gardena, Livigno, Courmayeur og Sella Ronda, der alle er i verdensklasse, mens stederne om sommeren takket være deres overvældende skønhed og rene, friske luft er et himmerige for vandrer, mountainbikere og bjergbestigere, mens alpesøerne tiltrækker svømmere, sejlsportsfolk og endog surfere.

Længere mod syd, men stadig nord for Rom, ligger Toscana, som er velsignet med et af landets mest stemningsfulde landskaber. Områdets hovedattraktion er Firenze, der er berømt for sin renæssancekunst og arkitektur. Byen betragtes som en af de smukkeste i verden.

Desuden er der Pisa med sit berømte skæve tårn, der er en af de bedst kendte seværdigheder i Italien. Endelig er der mindre kendte men stadig bedårende byer som Cortona med sine smalle middelaldergader og fortryllende kirker.

Men det er Toscanas landdistrikter, der har inspireret kunstnere. Forestil dig bugnende vinmarker, modne olivenlunde og herlige marker med solsikker spredt ud over bølgende bakker, og du vil kunne forstå hvorfor.

Naboområdet Umbrien er omgivet af land til alle sider, men det gør bestemt ikke området ringere. I de herlige landområder med feriesteder for agro-turister, hvor der fremstilles olivenolie og vin, findes også små og store maleriske byer som Perugia, Spoleto, Assisi og Orvieto, der også er kendt for sine lokale vine.

Amalfikysten har nogle af Italiens mest skattede kystlinjer. Det er her, bygningerne trykker sig op ad klipperne i byer som Amalfi og Positano og udgør overvældende panoramaer.