ANBEFALEDE FERIESTEDER

Lanzarote


 

Lanzarote

 

HvHvis en ø nogen sinde har afspejlet forholdet mellem kunstner og muse vil det være Lanzarote. Øens udtryksfulde og usædvanlige landskab er kommet til kreativt udtryk i værkerne fra kunstner og billedhugger César Manrique, hvor øens særlige skønhed har haft indflydelse på hans unikke, postmoderne stil.

Der er mange klare eksempler på, hvordan Manrique har udnyttet Lanzarotes natur til at skabe enestående værker, som det betagende Mirador del Río nord på øen. Når du ser over Atlanterhavet med naboøen La Graciosa, begynder du at forstå Lanzarotes iboende skønhed.

Fortsætter du mod syd kommer du til den brede, hvide sandstrand ved Farmara, der blot er en af øens mange fantastiske kyststrækninger - andre findes i feriebyerne Puerto del Carmen, Costa Teguise og Playa Blanca samt langs det akvamarinblå hav ud for Playa Papagayo.

På østkysten i Jameos del Agua og Cactus Gardens findes der flere eksempler på Manriques fascinerende brug af øens naturlige ressourcer i form af koncertsalen Jameos del Agua, der er hugget ind i vulkansk lava.

Inde i landet findes byen Teguise, der påstår af være den ældste spanske bosættelse på De Canariske Øer og er et vidunderligt eksempel på livet på Lanzarote.

Denne tidligere hovedstad for øen indhylder gæster med sin historie med brolagte gader og nogle af Lanzarotes ældste bygninger tilbage fra 1455 som f.eks. Palacio de Marqués og byens hovedkirke Nuestra Señora de Guadalupe.

Lanzarote er den eneste hele ø i verden, som UNESCO har udpeget til biosfære reservat – og nationalparken Timanfaya samler essensen af det hele. Vulkanerne, hvis sidste udbrud var fra 1730 til 1736, har omdannet øen og ændret befolkningen og kulturen.

I parkens restaurant, som er opført af Manrique, kan du få din middag tilberedt ved 600 °C i vulkanen under dine fødder. På vej ud af parken kommer du til et andet af Lanzarotes naturundere, La Geria, der er et overvældende vinområde, hvor nogle af De Canariske Øers fineste vine dyrkes, og den grønne sø ved El Golfo.

Tips fra indviede:

Gør en god handel på det ugentlige marked i Teguise - det er en af de populæreste aktiviteter på øen.

Tag med på en vandretur rundt om, inden i og på toppen af øens vulkaner i Parque dos Volcanes.