ANBEFALEDE FERIESTEDER

Portugal


 

Portugal

 

Varm, indbydende og emmende af traditionel charme favner Portugal både strandgæster, kulturelskere og sportsentusiaster. Med en karismatisk udstråling og lang historie har Portugal længe været populær blandt gæster. Dets middelalderborge og pittoreske landsbyer ligger spredt over blomstrende bjergskråning, der ligger oven for de vidunderlige strande.

På trods af at være meget mindre end sin nabo Spanien, har Portugal en unik skønhed og fascinerende steder, der venter på at blive besøgt.

Højt respekteret for sin karakteristiske mad tilbyder landet forskelligartede restauranter fra traditionelle tascas eller taverner til cervejaria eller ølstuer, der serverer rustik mad, til marisqueiras, der er specialiseret i fisk og skaldyr samt churrasqueiras, der serverer grillet kød. Efter at have spist et herligt måltid må du ikke glemme at tage et glas portvin, der er den berømte, lokale drik.

At portugiserne elsker børn, gør landet ideelt til familieferie, da børn er velkommen over alt.

Der er fantastiske strand langs Portugals kyst mod Atlanterhavet, men på Algarve findes landets bedste sandstrande, hvoraf nogle ligger i afsides bugter med lange, brede strande med gyldent sand.

Blandt de bedste strande på Algarve er Praia da Rocha, Monte Gordo og Praia dos Pescadores. Praia da Rocha, eller klippestranden, er en berømt strand lige ved siden af Portimão Marina, lige midt i denne travle ferieby. Der stikker enorme klippeformationer op af sandet, som kan være praktiske, når du behøver skygge for middagssolen. Om aftenen er der en masse steder, hvor du kan få et glas vin, spise middag eller holde fest.

Monte Gordo er en stor by med en af Algarves største strande. Denne gyldne sandstrand er så flad og bred, at den betragtes som meget sikker, hvilket gør den perfekt for familier. Livet går langsomt i byens brolagte gågader, hvilket gør det til et velegnet sted at koble fra.

Praia dos Pescadores, eller fiskerens strand, er et vidunderligt, bredt stykke med sand, tæt ved den gamle by Albufeira. Fiskere har igennem århundreder landet deres fangst her, så du kan være sikker på delikat, frisk mad i alle byens restauranter hver dag. Efter middagen tænder Albufeira neonlyset i festgaden, hvor der holdes nogle af landets bedste fester til langt ud på natten.

Men Algarve har også en overflod af historiske steder og byer, som Lagos og Silves, som er levende udtryk for en fortid, der virkelig fanger ens fantasi.