ANBEFALEDE FERIESTEDER

Spanien


 

Spain

 

Uanset hvor mange gange du besøger Spanien, er der altid en grund til at vende tilbage til dette mesterværk ved Middelhavet. Fra kysterne til den vilde natur inde i landet og mod nord til grænsen mod Frankrig, har Spanien en masse at fryde besøgende med.

 

Hovedstaden Madrid og fremtrædende byer som Barcelona er berømte, men Andalusien er Spaniens lidenskabelige og pulserende hjerte. Marbella i Andalusiens Costa del Sol i det sydlige Spanien vender ud mod Middelhavet og har en kystlinje, der strækker sig over 26 km fantastiske strande med strålende sol det meste af året.

Hjertet i den gamle bys gader med masser af atmosfære er Plaza de los Naranjos, en faverig plads med tropiske planter og appelsintræer rundt om. Både om dagen og i de hede nætter er det et mødested med masser af aktivitet, livlige barer og bistroer, små butikker og kunstgallerier.

Vil du have en dag væk fra kysten, giver byen Mijas et malerisk indblik i Spaniernes hverdag med æselkærrer, der kører rundt i de pittoreske gader, Ronda og Antequera, der begge ligger ca. en times kørsel fra Málaga, er elegante byer, der er domineret af stolt historie og kultur.

At kigge på fugle, der kaster sig rundt og styrtdykker omkring Rondas kløft, fra broen, der spænder over den dybe flodseng nedenfor, er alene turen værd, men der er mere at opdage i byens fascinerende bygninger.

Antequera er så gennemsyret af historie, at det har steder med forhistoriske mindesmærker på sletterne, hvor Spaniens mest berømte helte og skurke hærgede.

Hvis du er ude efter mere adrenalinpumpende spænding, har Costa del Sol fra Estepona gennem Benalmádena, Fuengirola og Nerja safariture i firhjulstrukne jeeps, quad biking, para triking samt ture til huler og flodsenge inden for kort køreafstand.

Málaga er Costa del Sols kulturelle centrum. Her er kunstneren Pablo Picasso født, og den lokale, søde vin serveres fra store tønder til lækker tapas og lyden af hæle, der stamper til flamingoens rytmer.

Málaga, der er fra det 8. årh. før Kristus, er en af verdens ældste byer, med mauriske bygninger og under Picasso museets fundamenter findes byens ældste rester i form af mure fra den tidligere fønikiske by.

Spanienens østkyst er først og fremmest Costa Blanca, hvor Alicante og Benidorm er blandt de foretrukne feriesteder. AlicanteÅhar elegante kirker, en vidunderlig havn og kilometervis af brede sandstrande. Benidorm er vokset fra at være den unge festby på østkysten til at blive et af de mest cool steder på Costa Blanca. Dens strande med blå flag, butikker, underholdningsetablissementer og restauranter gør stedet ideelt for familier.

Andre steder på Costa Blanca findes byer som Dénia, Xàbia, Altea og Calpe med snoede, brolagte gader, hvidkalkede bygninger og charmerende kirker – og det azurblå hav er sjældent langt væk.

Las Salinas i Calpe er et yndlingssted for fuglekiggere, somÅkan se vadende flamingoer og en stor mængde andreÅfuglearter.

Længere mod nord i Costa Dorada ligger Tarragona blot 96 km. syd for Barcelona. Uanset om du søger sol, hav og sand eller et glimt af romersk indflydelse på Spanien, er egnen en åbenbaring. Her er Romerske ruiner med amfiteatre, arkæologiske centre og museer spredt ud over området, mens Poblet i nærheden huser et imponerende cistercienserkloster.

Mens naturelskere vil nyde Tarragonas parker og haver, vil hele familien kunne have det sjovt i Spaniens største temapark, Port Aventura, i det nærliggende Salou.

  

Tips fra indviede:

Tag op på Alicantes Mount Benacantil for at se slottet Santa Bárbara fra det 9. årh. og oplev den bjergtagende udsigt over området.

Kør den korte tur fra Costa del Sol over grænsen til Gibraltar for at se den botaniske have og købe toldfrit ind.

Tag ind til hovedstaden – tag hurtigtoget fra Málaga og vær i Madrid 2,5 timer efter.

Spis som en stjerne på Antonio Banderas’ restaurant La Posada de Antonio i hans hjemby Málaga.