Råd om timeshare

Advice on Timeshare

RDO forbrugertjenester (feriestedsudviklingsorganisation)

RDO

RDO (feriestedsudviklingsorganisation) er brancheorganisationen for timeshare og ferieejerskab i Europa og omfatter en række brugstyper, inklusive timeshare, brøkdelsinteresser, klubber med private ferieboliger, lejlighedshoteller osv., der alt sammen har til formål at levere feriegæster indkvartering af høj kvalitet gennem forskellige brugskoncepter. RDO's medlemmer er udviklere af feriesteder, byttetjenester, administratorer, administrationsselskaber, arrangører af videresalg og udbydere af finansieringsmuligheder.

RDO's medlemmer repræsenterer det bedste inden for europæisk ferieejerskab og arbejder hårdt på at levere høje servicestandarder og integritet. De er bundet af en adfærdskodeks og underlagt en ordning med uafhængig voldgiftsmægling, som medfører beskyttelse, der går ud over det lovmæssigt krævede.

RDO har en stærk forbrugerpolitik, som gør det muligt for forbrugere at henvende sig vedrørende klager eller med generelle spørgsmål om RDO's medlemmer - administrationsselskaber, byttetjenester, administratorer osv.. RDO leverer gratis tjenester til forbrugerne og vil forsøge at løse alle rimelige klager mod sine medlemmer på en måde, som tilfredsstiller både ejerne og RDO's medlemmer.

RDO's medlemmer tror på, at det er vigtigt, at RDO tilbyder denne service til forbrugerne. RCI har understøttet RDO lige fra starten og sponsorerer events i branchen, stiller repræsentanter til rådighed i dens arbejdsgrupper og komitéer og støtter helhjertet dens arbejde med at beskytte forbrugernes rettigheder og dermed sikre den bedst mulige ferieoplevelse.

Forbrugerne kan stole på, at RDO er fair og rimelig. RDO er autoriseret til at træffe afgørelse om forbrugerklager mod sine branchemedlemmer. Selvom RDO vil mægle mellem sine medlemmer og timeshare-ejere, der indgiver klager, kan og vil organisationen ikke indgå i juridiske sanktioner mod sine medlemmer på vegne af ejere.

Vigtigst af alt vil RDO undersøge sagen og igangsætte en række administrative procedurer, hvis den fastslår, at et medlem løbende overtræder dens adfærdskodeks eller med overlæg handler ulovligt.

 

Hvad gør RDO?


RDO samarbejder med regeringer og forbrugerorganisationer i Europa for at sikre, at branchens og timeshare-ejernes interesser varetages, når der gennemføres ny lovgivning.

 

Et af dens vigtigste prioriteter er at hjælpe med at beskytte ejere, som er blevet udsat for svindel, der finder sted på skyggesiden af branchen - typisk svindelfirmaer i forbindelse med videresalg, ferieklubber eller til tider endda forklædt som kollektive søgsmål. RDO har udpeget en tidligere spansk politiinspektør, som samarbejder med politiet på tværs af Europa, Det Europæiske Netværk af Forbrugercentre og håndhævende organer som f.eks. Trading Standards (om handelsnormer) med det endegyldige mål at få lukket de pågældende svindelfirmaer ned.

 

Som et resultat af RDO's samarbejde med myndighederne er der blevet lukket over 100 svindlere siden 2005.

 

Derfor er logoet vigtigt


RDO's logo er mærket fra det bedste inden for timeshare, og det anbefales, at personer, der interesserer sig for dette feriekoncept, ser nærmere på RDO's websted www.rdo.org eller kontakter forbrugerserviceafdelingen på info@rdo.org før de køber noget, for at være sikre på, at selskabet er tilknyttet RDO.

 

Samarbejde med timeshare-ejere

 

RDO har altid arbejdet tæt sammen med TATOC www.tatoc.co.uk, (foreningen af timeshare-ejere) fra Storbritannien, som er en forbrugerforening, der varetager over en kvart million timeshare-ejeres interesser.

RDO og TATOC samarbejder p.t. om at finde løsninger på problemer, der påvirker ejere, som f.eks. videresalg.


RDO's arbejde med medierne

 

På trods af et højt niveau af brugertilfredshed, kan pressedækningen fra branchen til tider være negativ, særligt i Storbritannien. Men på trods af overskrifterne handler størstedelen af de afskrækkende historier ikke om ferieejerskab. Det skyldes, at journalisterne forkert betegner nye ferieprodukter som f.eks. ferieklubber som timeshare.

 

RDO arbejder konstant på at få ændret mediernes holdninger, og denne oplysningskampagne har været en høj prioritet for organisationen siden 2012.

 

Hvorfor er RDO vigtig for forbrugerne?


 • Vi undersøger bedrageriske aktiviteter og samarbejder med myndighederne om at få de pågældende firmaer lukket ned.

   

 • Vores medlemmer er forpligtet til at overholde høje servicestandarder og underskrive RDO's adfærdskodeks.

   

 • Vi tilbyder gratis håndtering af klager til vores medlemmers kunder.

   

 • Vi samarbejder med regeringer om at indføre lovgivning, der både er fair over for branchen og forbrugerne.

   

 • Vi informerer medierne om forskellen mellem ferieejerskab og ferieklubber.

   

 • Samme med TATOC oplyser vi om fordelene ved ferieejerskab.

   

 • Vores websted indeholder omfattende råd vedrørende køb og salg af ferieejerskab.

 •  

Hvad skal en køber undersøge før købet?


 • Tjek udviklerens tidligere projekter.

 • Se nærmere på kvaliteten af feriestedet og de tilgængelige faciliteter - er det det rigtige for dig?

 • Sørg for at læse salgsaftalen grundigt og forstå den juridiske struktur, hvad du er forpligtet til at betale og hvad forvaltningsgebyret er.

 • Er feriestedet tilknyttet en byttetjeneste?

 • Find ud af hvilke yderligere tjenester, der er omfattet af brøkdelsejerskabet (f.eks. billeje, transfer til/fra lufthavnen) og om det koster et yderligere gebyr.

 • Hvilke andre ejendomme, hvis relevant, findes i selskabets portefølje? Find ud af hvordan bestillingssystemet fungerer, særligt i højsæsonen.

 • Kontroller, at du skriftligt bliver tilbudt en fortrydelsesfrist.

 •  

Besøg www.rdo.org (branchewebsted) og www.gotimeshare.org (forbrugerwebsted) for at få flere oplysninger. (Findes kun på engelsk)