Råd om timeshare

Advice on Timeshare

TATOC (timeshare-foreningen)

 

TATOC

Timeshare-foreningen (for timeshare-ejere og -råd), også kendt som TATOC, har en mission: At sikre og forbedre timeshare-ferieoplevelsen for nuværende og fremtidige brugere og for at være ejernes stemme. Og den leverer resultater.

TATOC blev grundlagt i 1989 og drives af timeshare-ejere og er i dag en stærk organisation, med 92 feriestedsmedlemmer i hele Europa, der repræsenterer tusindvis af timeshare-familier. Den arbejder på vegne af ejere bosiddende i hele Europa med ejerskaber i hele verden, selvom dens kompetence vokser og i stigende grad får et globalt fokus.

Den har indført en række tiltag for at opfylde missionen, herunder en akkrediteringsordning for feriesteder, der leverer fremragende timeshare-ferieoplevelser samt en timeshare-adfærdskodeks og -praksiskodeks, som dens medlemmer skal overholde.

En af de vigtigste præstationer var lanceringen af en forbruger-hjælpelinje i 2008, som modtager over 45.000 opkald og e-mails om året. Den har hjulpet forbrugere med enten at genvinde eller undgå at tabe ca. £ 5 mio. siden da.

Den gode nyhed er, at klager kun omfatter tre procent af opkaldene - størstedelen er bare spørgsmål om vejledning til brug af timeshare-ejerskab.

Et stigende antal opkald vedrører videresalgsfirmaer, og TATOC har lanceret en kampagne mod såkaldt "cold calling" (uopfordrede opkald til forbrugere) for at bekæmpe svindelfirmaer på området.

På organisationens websted (www.tatoc.co.uk) finder besøgende generelle råd og en liste over velrenommerede videresalgsfirmaer, som alle har forpligtet sig til at overholde TATOC's forbrugerorienterede praksiskodeks for videresalg, og er blevet kontrolleret for at sikre deres overholdelse af kodeksen.

Organisationen rådgiver regelmæssigt Europa-Parlamentet og den britiske regering om temaer fra branchen og samarbejder med politiet, sagførere, Trading Standards (om handelsnormer), Det Europæiske Netværk af Forbrugercentre og banker vedrørende forbrugerspørgsmål.

TATOC's hovedformål er at sikre kvaliteten af oplevelsen omkring timeshare-ejerskab og branchens fremtid ved at udvikle stærke bånd til alle involverede parter - RDO, de enkelte ejere, ejerråd, udviklere, administrationer, byttenetværk og mere.

TATOC's årlige konference er det eneste sted, hvor alle disse parter mødes på én gang. RCI er stærkt repræsenteret ved arrangementet og har samarbejdet med TATOC i mange år, bl.a. ved at sponsorere dens konferencer og medlemsmagasinet Sharetime, der udgives hvert kvartal, og er fyldt med nyheder, historier og information for timeshare-ejere.

I sidste ende findes TATOC for at sikre, at timeshare-branchen udvikler sig i takt med de skiftende behov af nuværende og fremtidige ejere og fortsat kan levere en moderne, omkostningseffektiv ferieoplevelse i høj kvalitet.

 

• For at høre mere om timeshare-ejerskab og blive medlem af TATOC bedes du besøge www.tatoc.co.uk eller sende en e-mail til info@tatoc.co.uk (kun på engelsk).

 

Ring til TATOC's forbruger-hjælpelinje på 0845 230 2430