Hvorfor timeshare?

purchase timeshare as a holiday option

Timeshare – eller delt ferieejerskab - betyder, at du køber en bestemt tidsperiode, normalt en uge eller længere, på et feriested. Timeshare giver personer, der ønsker sig et "2. hjem" på en destination, de elsker - men måske ikke har råd til eller ikke ønsker at binde sig til et fuldt ejerskab - de finansielle muligheder for at eje en feriebolig.

 

Feriesteder tilbyder typisk en enkelt uges ejerskab med ophold, med muligheden for at købe yderligere uger på samme feriested eller andre ejet af samme selskab. Ferieboliger med brøkdelsejerskab og destinationsklubber tilbyder typisk længere perioders ejerskab i flere uger - tit i eksklusive ferieboliger med fremragende beliggenhed.

 

purchase timeshare as a holiday option

Den største fordel ved at eje en timeshare-andel eller have et brøkdelsejerskab er muligheden for at have en garanteret ferie i "et hjem hjemmefra" at holde ferie i, men med lavere økonomisk risiko end ved fuldt ejerskab med købsprisen plus de medfølgende vedligeholdelsesomkostningerne. Feriesteder med ferieejerskab kan tilbyde mere rummelige ferieboliger end hotelværelser og har ofte flere gæstefaciliteter.

 

Uden en udbyder af feriebytte-tjenester kan du dog ikke bytte din timeshare-uge til en ferie et andet sted. Ved at blive medlem af RCI får du et kæmpe udvalg af feriemuligheder. Du kan bytte til ferieboliger i RCI's bytteprogram og får samtidig mulighed for ophold i ferieboliger fra vores partnerselskaber i Wyndham Worldwide-gruppen. På nuværende tidspunkt er der næsten 4.500 feriesteder i over 100 lande, der er tilknyttet RCI's feriebyttenetværk, hvilket åbner døren for et spændende udvalg af ferieoplevelser.

 

purchase timeshare as a holiday option

Du kan købe:

 

- En uge (eller mere) på et bestemt feriested, som du kan besøge igen hvert år på samme tid.

 

- En flydende uge, som du bliver tildelt af dit "eget feriested" hvert år. Dette er ikke nødvendigvis den samme uge hvert år.

 

- Point, der bruges som "valuta". Hvert feriested/hver uge tildeles en pointværdi. Point kan også indløses til RRCI Points Partner-produkter, inklusive billeje, lufthavnshoteller og billetter til forlystelser.

 

- Brøkdelsejerskab, som giver dig flere ugers (normalt 1-3 måneder) ophold i eksklusive ferieboliger med meget eftertragtede beliggenheder. Disse ferieboliger tilbyder ofte concierge-tjenester, personlige rejsetjenester og andre fordele. Brugen af dit brøkdelsejerskab foregår ofte roterende eller som en blanding af faste og flydende perioder inden for en sæson. Brøkdelsejerskab kan indebære en økonomisk interesse i ejendommen, eftersom værdien af brøkdelsdejendomme tenderer til at følge udviklingen på ejendomsmarkedet i området.

 

- Udlejningsprogrammer, hvor du køber en andel i en ejendom for en bestemt tidsperiode og får del i lejeindtægterne, når du ikke selv bor der. I slutningen af den specificerede periode sælges ejendommen og alle parter deler den mulige værdistigning. I mellemtiden kan du frit sælge din andel på det frie marked.

 

Med et medlemskab af RCI's feriebytteprogram eller The Registry Collection (RCI’s bytteprogram for brøkdelsejerskab) har købere af delt ferieejerskab på ejendomstyperne nævnt ovenfor mulighed for at bytte deres "opholdstid" eller "egen uge" til en eller flere uger på feriesteder, der er tilknyttet RCI eller The Registry Collection.

 

purchase timeshare as a holiday option

Timeshare-ejere er bedre beskyttet af lovgivning om forbrugerbeskyttelse end nogen andre detailkunder. I 2011 blev der vedtaget et EU-timesharedirektiv, som indførte strenge bestemmelser vedrørende salg af timeshare-andele, herunder et forbud mod at indkræve nogen form for depositum og en 14-dages fortrydelsesfrist efter underskrivelse af købskontrakten. I denne periode kan køberen annullere kontrakten uden at være forpligtet til at betale noget.

Dit feriesteds regelsæt indeholder oplysninger om dine rettigheder og ansvar i forhold til ejerskab og ophold. Du skal normalt betale et årligt vedligeholdelsesgebyr, som dækker omkostningerne til rengøring, vedligeholdelse, rengøring af swimmingpool, havearbejde og sikkerhed. Disse starter fra 300 € for en enkelt uges ejerskab og kan være højere afhængigt af størrelsen af din timeshare-andel, kvaliteten og faciliteter på stedet.

 

Feriesteder kan drives af professionelle administrationsselskaber eller, i nogle tilfælde af ejerne selv, som udpeger et ejerråd til at administrere vedligeholdelsen af feriestedet.

 

Brancheorganisationer som f.eks. RDO (Resort Development Organisation) er grundlagt for at tilbyde rådgivning, støtte og vejledning til timeshareejere.

 

purchase timeshare as a holiday option

Udviklere af feriesteder gør præcis, som navnet antyder: de opfører og udvikler et eller flere feriesteder på forskellige destinationer. Nogle tilbyder også forskellige økonomiske pakker til at hjælpe nye købere. Når deres ejendomme er parat til at blive solgt, indfører udviklerne en mekanisme til beskyttelse af timeshare-ejernes rettigheder, i henhold til den lovgivningsmæssige ramme i landet, hvor feriestedet befinder sig og i overensstemmelse med EU-timesharedirektivet.

 

Det omfatter typisk:

 

- en administrationssaftale for feriestedet. Den angiver budgettet for drift af feriestedet og detaljerne vedrørende forholdet mellem ejerrådet (hvis der findes et sådant) og administrationsselskabet.

 

- Timeshare-ejeres ret til at bruge deres feriebolig, i modsætning til at eje selve ferieboligen. Det juridiske ejerskab overdrages typisk til et administrationsselskab. Udvikleren overdrager rettighederne til ejendommen til administratoren mod medlemscertifikater til hver enkelt lejlighed. For at sikre, at du er beskyttet økonomisk forvaltes ejendommene.

 

Nogle udviklere indgår kontrakter og samarbejder med notarer, som kontrollerer den juridiske gyldighed af aftalen, som overfører ejerskabsrettigheder til ejendommen fra udvikleren til køberen.

 

purchase timeshare as a holiday option

Nej. RCI er udbyder af BytteFerier og ejer ingen ejendomme eller feriesteder. Udviklere af feriesteder kan vælge at tilknytte deres feriesteder til et timeshare-byttenetværk - såsom RCI!

 

Vi har dobbelt så mange tilknyttede feriesteder i vores bytteprogram som vores nærmeste konkurrent, så før du køber en timeshare-andel, er det værd at overveje, hvilket bytteselskab udvikleren samarbejder med – og hvilket du gerne vil være medlem af.

 

purchase timeshare as a holiday option

Hvis du allerede ejer en timeshare-andel, og gerne vil få mere ud af den med hensyn til feriemuligheder og medlemsfordele, giver et medlemskab hos RCI dig adgang til næsten 4.500 ferieboliger i over 100 lande på selskabets tilknyttede feriesteder. Ved at tilføje din timeshare-uge til vores netværk af BytteFerie-boliger kan du holde en eller flere ferier på destinationer verden over – alt sammen for det samme byttegebyr pr. feriebolig, pr. uge.

 

Din ejendom tildeles en bytteværdi eller pointværdi, afhængigt af dit medlemskab (RCI Weeks eller RCI Points). Du bestiller bare en ferie med samme værdi eller mindre og betaler dit byttegebyr. Hvis du kunne tænke dig en helt særlig ferie med en familiegruppe eller evt. på et feriested, der koster mere end din bytteværdi eller pointværdi, lader RCI dig kombinere dine uger fra flere brugsår eller opspare og låne fra din årlige tildeling for at kunne tage på din drømmeferie. Du kan også altid "handle nedad", dvs. bytte en uges ejerskab med en højere værdi til to eller tre med en lavere værdi for at få råd til flere ferier.

 

Som RCI-medlem nyder du også godt af store besparelser på kontant betalte ferier – RCI "Sidste minut"-ferier – så dig og din familie får endnu flere muligheder for at holde ferie med jeres uger eller point. Vores medlemmer tilbydes også bestillinger med reducerede pointværdier ved bestilling i sidste øjeblik og byttetilbud med rabat, hvilket giver dem mulighed for at bruge eventuelle resterende kreditter eller point – på den måde går der ingenting til spilde!

 

purchase timeshare as a holiday option

- Timeshare-branchen har eksisteret i over 50 år.

- RCI er den ældste feriebyttetjeneste på markedet - vi har sendt medlemmer på ferie siden 1974.

- Der er over 1.300 feriesteder i Europa.

- Et antal prestigefyldte hotelmærker har tilbudt timeshare i mange år, herunder Hilton Hotels, Disney, McDonald Hotels and Resorts og Sol Melia. Og der kommer flere og flere til.

- Hvis du ikke ønsker at bruge din timeshare, kan du give ubrugt tid videre til venner og familiemedlemmer.

- Som reaktion på efterspørgsel fra kunderne, bliver der lanceret en række kortfristede ejerskaber og prøveejerskaber på markedet, så du nu kan få en smagsprøve på timeshare-livsstilen uden straks at skulle forpligte dig for resten af livet.

- Brancheorganisationer som f.eks. RDO (Resort Development Organisation) er grundlagt for at tilbyde rådgivning, støtte og vejledning til timeshareejere.

- Som en udbyder af BytteFerie-tjenester, der gør sit bedste for at opretholde et højt kvalitetsniveau på de tilbudte feriesteder, overvåger RCI feriestedernes kvalitet for medlemmerne. Vores team for tilknyttede tjenester inspicerer feriesteder og samarbejder med dem om at opretholde bestemte kvalitetskriterier.

- RCI-medlemmer hjælper RCI med at fastsætte kvalitetsvurderinger for tilknyttede feriesteder takket være deres Velkommen hjem-tilbagemeldinger.

- RCI ophæver tilknytningen til feriesteder, der underskrider acceptable kvalitetskriterier eller ikke opretholder kvalitetsstandarderne.