Ειδοποίηση καταναλωτών

 

Συμβουλές προς τα μέλη μας

 

Όπως θα παρατηρήσουν τα μέλη μας από άλλες προειδοποιητικές οδηγίες σε αυτή τη σελίδα, διάφορες ασυνείδητες εταιρείες είναι έτοιμες να επιχειρήσουν να σας παραπλανήσουν ώστε να νομίσετε ότι συνδέονται με την RCI για να πωλήσουν τις «υπηρεσίες» τους. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι «υπηρεσίες» είναι πολύ κακής ποιότητας ή απλά ανύπαρκτες.

 

Κατά κανόνα, αυτές οι εταιρείες προσεγγίζουν τους πελάτες με ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ισχυρίζονται ψευδώς ότι είναι από την RCI ή ότι συνδέονται με αυτή. Αν λάβετε ένα ανεπιθύμητο τηλεφώνημα ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιο άτομο που ισχυρίζεται ότι επικοινωνεί μαζί σας από την RCI ή με τη σύμφωνη γνώμη της RCI, θα πρέπει πάντα να ζητάτε, πριν κάνετε ο,τιδήποτε άλλο, την επιβεβαίωση των στοιχείων της τελευταίας ανταλλαγής που οργανώσατε μέσω της RCI (δηλαδή, πού και πότε ήταν). Αν δεν λάβετε ικανοποιητική απάντηση στο ερώτημά σας, τότε αυτό συνεπάγεται ότι η εταιρεία δεν είναι γνήσια και σας συνιστούμε εντόνως να διακόψετε αμέσως κάθε επικοινωνία, να μην αποκαλύψετε οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία σας και να μην αγοράσετε οποιεσδήποτε υπηρεσίες σας προταθούν. Παρακαλούμε ενημερώστε την RCI, αν λάβετε οποιαδήποτε ύποπτα τηλεφωνήματα ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τα υπόλοιπα μέλη και να λάβουμε όποια μέτρα μπορούμε για να σταματήσουμε αυτή την ενέργεια.

 

Σας συνιστούμε, επίσης, να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με τη Mindtimeshare (www.mindtimeshare.com), η οποία είναι μια Ένωση Καταναλωτών που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ευρωπαίων καταναλωτών, οι οποίοι έχουν υπάρξει θύματα απάτης αναφορικά με Χρονομερίδια. Θα χρησιμοποιήσει, με τη σύμφωνη γνώμη σας, ό,τι πείτε για να ερευνήσει περαιτέρω και να λάβει τα μέτρα που είναι εφικτά ώστε να δημοσιευτεί και να διακοπεί οποιαδήποτε ύποπτη και δόλια πρακτική. 

 

Resort Care Europe

Η RCI έχει λάβει πολλές αναφορές ότι εργαζόμενοι της παραπάνω εταιρείας επικοινωνούν με μέλη της RCI και με δόλιο τρόπο ισχυρίζονται ότι τηλεφωνούν από την RCI. Πιστεύουμε ότι αυτή η εταιρεία συνδέεται με τη Resort Servie Care (η οποία χρησιμοποιούσε παρόμοιες αντιδεοντολογικές μεθόδους πώλησης). Θα θέλαμε να σας κάνουμε σαφές ότι δεν έχουμε καμία σχέση ή σύνδεση οποιουδήποτε είδους με καμία από αυτές τις δύο εταιρείες και οι ισχυρισμοί τους ότι εκπροσωπούν την RCI είναι εντελώς ψευδείς. Συνιστούμε εντόνως στα Μέλη της RCI να μην προβαίνουν σε κανενός είδους συναλλαγές μαζί τους και να μας ενημερώσουν αν οποιαδήποτε από τις δύο εταιρείες επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί τους.

 

Easy Consulting SL – Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο

Η RCI έχει λάβει αναφορές ότι αυτή η εταιρεία επικοινωνεί με μέλη της RCI και με δόλιο τρόπο ισχυρίζεται ότι τηλεφωνεί από την RCI.

 

Η Easy Consulting SL έχει την εκμετάλλευση ή συνδέεται με τις ακόλουθες εμπορικές επωνυμίες: The Gift Company, Bonus Week Breaks, Resorts Direct, Direct Resorts International, Extra Weeks, Extra Time Online, Sky Breaks, Sponsored Weeks, Sponsored Breaks, The All Inclusive Club, Anu Holidays και The Ultimate Holiday Package. Σας επισημαίνουμε ότι η RCI δεν έχει καμία σχέση ή σύνδεση οποιουδήποτε είδους με αυτή την εταιρεία ή οποιαδήποτε από τις παραπάνω εμπορικές επωνυμίες και οποιοσδήποτε ισχυρισμός από αυτή την εταιρεία ότι εκπροσωπεί την RCI είναι παντελώς ψευδής. Συνιστούμε εντόνως στα Μέλη της RCI να μην προβαίνουν σε κανενός είδους συναλλαγές με την Easy Consulting SL και να μας ενημερώνουν με τα λεπτομερή στοιχεία τυχόν αναπάντεχων κλήσεων που λαμβάνουν από αυτή σχετικά με την προώθηση ή πώληση προϊόντων και υπηρεσιών.

 

«RCI Viajes»

Η RCI είναι ενήμερη για τον παραπάνω οργανισμό, ο οποίος χρησιμοποιεί τη διαδικτυακή τοποθεσία www. rciviajes.com. Η RCI επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε συνδέετε κατ' οποιονδήποτε τρόπο με την «RCI Viajes» και ότι η «RCI Viajes» δεν έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση της επωνυμίας ή του λογότυπου της RCI.

Η RCI λαμβάνει μέτρα για να διακόψει αυτή την παραβίαση από την «RCI Viajes» και συνιστά εντόνως στα Μέλη της RCI να μην πραγματοποιούν καμία συναλλαγή με την «RCI Viajes».

 

Update 31st October 2013

Υπό το πρίσμα των δραστηριοτήτων που παρατίθενται στην παραπάνω παράγραφο, η RCI έγειρε αγωγή κατά των εταιρειών Resort Care Europe και Resort Servie Care ενωπίον του Εμπορικού Δικαστηρίου της Βαλένσια στα τέλη του 2012.

Μετά από την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, το Δικαστήριο διέταξε:- (α) ότι και οι δύο εταιρείες Resort Care Europe και Resort Servie Care θα πρέπει να διακόψουν αμέσως τη χρήση της επωνυμίας της RCI και (β) ότι θα πρέπει να δημοσιεύσουν τη διαταγή του Δικαστηρίου σε δύο εθνικά βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η εταιρεία Resort Servie Care καταδικάστηκε, επίσης, στην καταβολή αποζημίωσης και δικαστικών εξόδων στην RCI.

Το αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης υπογραμμίζει ότι η RCI παίρνει εξαιρετικά σοβαρά το είδος των δραστηριοτήτων που διεξήγαγαν οι εταιρείες Resort Care Europe και Resort Servie Care και ότι δε θα διστάσει να κινηθεί νομικά προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντά της και τα μέλη της, όταν κρίνεται σκόπιμο.