ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Κανάρια Νησιά


 

Canary Islands

 

Το γνωστό τραγούδι “Let the sun shine” πρέπει να γίνει το μόττο των Καναρίων Νήσων, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο ηλιόλουστους προορισμούς της Ευρώπης.

Τα νησιά αυτά απολαμβάνουν ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, λόγω της αξιοζήλευτης θέσης τους, νοτίως της Ισπανίας και δυτικώς της βορείου Αφρικής. Υπάρχουν επτά νησιά που δημιουργήθηκαν από την ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδων ετών. Ωστόσο τέσσερα είναι εκείνα που έγιναν τα αγαπημένα των απανταχού παραθεριστών -Τενερίφη, τα Μεγάλα Κανάρια, το Λανζαρότε και η Φουερτεβεντούρα.

Οι λόγοι, που τα νησιά αυτά είναι τόσο δημοφιλή, είναι προφανείς. Μακριές, ηλιόλουστες μέρες, εξαίσιες αμμώδεις παραλίες, ειδυλλιακοί όρμοι, πληθώρα δραστηριοτήτων και αξιοθέατων, αλλά και εξαιρετική νυχτερινή ζωή. Τα νησιά είναι διάσημα για τις εξαιρετικές τους εγκαταστάσεις για γκολφ, ενώ εκεί υπάρχουν και μερικά από τα καλύτερα σημεία στον κόσμο για καταδύσεις. Προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα για πολλές ασυνήθιστες δραστηριότητες, όπως την απόλαυση ενός γεύματος που έχει μαγειρευτεί στην καρδιά του ηφαιστείου, πεζοπορία σε σωλήνες λάβας, παρατήρηση αστεριών και κολύμπι σε φυσικές θαλάσσιες πισίνες, λαξευμένες ανάμεσα στα βράχια.

Ωστόσο, κάθε νησί έχει το δικό του χαρακτήρα. Οπότε γιατί να επισκεφθείτε μόνο ένα, όταν μπορείτε να τα δείτε όλα;

Η Τενερίφη είναι ο πιο λαμπερός προορισμός εκ των Καναρίων Νήσων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί της συστάδας, προσελκύοντας κάθε γούστο - φυσιολάτρες, εκείνους που αγαπούν τη νυχτερινή ζωή, τους λάτρεις της πεζοπορίας, του πολιτισμού, αλλά ακόμα και τα παιδιά.

Τα Μεγάλα Κανάρια συνδυάζουν μοναδικά το άγριο τοπίο της ενδοχώρας με τους χρυσαφένιους αμμόλοφους και τις μικρές χαριτωμένες πόλεις, πλάι σε λιμανάκια.

Το Λανζαρότε είναι το νησί του οποίου το σχήμα μορφοποιήθηκε πρόσφατα από ηφαιστειακές εκρήξεις, συμβάλλοντας έτσι στην μοναδικότητα του τοπίου. Τέλος, η Φουερτεβεντούρα διαθέτει ονειρικές παραλίες λευκής άμμου, που μαγνητίζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της θάλασσας.

Ανάμεσα στους λιγότερο γνωστούς θησαυρούς των νησιών αυτών είναι το εξαιρετικό φαγητό και τα ποτά -ειδικά, δε, τα βραβευμένα τους κρασιά.