ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Γκραν Κανάρια


 

Gran Canaria

 

Τα Μεγάλα Κανάρια συχνά περιγράφονται ως μια μικρογραφία ηπείρου, καθώς το τοπίο τους διαφοροποιείται σημαντικά απ' άκρη ως άκρη. Από τα διάσημα άγρια φαράγγια μέχρι τις εξαίσιες παραλίες της με την λευκή άμμο. Το επιβλητικό τους τοπίο -με τα εντυπωσιακά βουνά που σχηματίστηκαν από την ηφαιστειακή δραστηριότητα που έλαβε χώρα στο νησί- αποτέλεσε το σκηνικό για πολλά σπαγγέτι γουέστερν.

Τα κυριότερα θέρετρα βρίσκονται στις νότιες και πιο ηλιόλουστες ακτές, ενώ ο βορράς είναι πιο πράσινος και πιο δροσερός. Το δυτικό τους τμήμα είναι ορεινό και βραχώδες, αλλά στις δυτικές ακτές υπάρχουν μερικές εξαίσιες παραλίες.

Η πρωτεύουσα Las Palmas είναι γνωστή για το κομψό αποικιακό της στυλ, με τα κτίρια σε έντονο χρώμα, την ιστορία και τον πολιτισμό, ενώ η παλιά της συνοικία Vegueta έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από το 1990. Είναι περιστοιχισμένη από ένα μαγευτικό σκηνικό και δύο εξαίσιες παραλίες, την Playa de las Canteras και την Playa de las Alcaravaneras.

Η Las Palmas έχει ενδιαφέρουσα αγορά, πολλές μπουτίκ και ακριβά καταστήματα, όπως και πανέμορφα μικρά δρομάκια γεμάτα με γραφικά καφενεία.

Το Puerto de Mogán είναι ένα γραφικό ψαρολίμανο, όπου κανένα κτίριο δεν έχει πάνω από τρεις ορόφους. Έχει ένα πραγματικά εντυπωσιακό δίκτυο από θαλάσσια κανάλια που συνδέουν την μαρίνα με το ψαρολίμανο, κάτι που της προσέδωσε και την ονομασία Μικρή Βενετία.

Η πόλη έχει επίσης μία μικρή και απάνεμη αμμώδη παραλία, που είναι ιδανική για παιδιά, ενώ η όμορφη μαρίνα με τα εστιατόρια, τα κομψά καφέ, καθώς και τα τζαζ και πιάνο μπαρ αποτελεί το ιδανικό μέρος για μία βραδινή βόλτα ή ένα ρομαντικό δείπνο με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Για κάτι διαφορετικό, επισκεφθείτε το Palmitos Park με τους εξωτικούς κήπους, τα φλαμίνγκο, τα δελφίνια, τις γάτες της ερήμου, τους ουρακοτάγκους και τον Δράκο του Κομόντο.

Αν σας αρέσει η περιπέτεια, στα Μεγάλα Κανάρια διοργανώνονται σαφάρι με jeep, καμήλες και ATV, όπως και ψάρεμα μεγάλων ψαριών-από τα καλύτερα στον κόσμο. Εδώ μπορείτε να πιάσετε γαλαζόλευκα μάρλιν, ζαργάνες, τόνους, ξιφίες και παλαμίδες.

Η ψαριά της ημέρας σερβίρεται στα εστιατόρια της ακτής και συνοδεύεται από ένα δημοφιλές τοπικό πιάτο με πατάτες, περιχυμένες από κόκκινη και πράσινη σάλτσα mojo.