ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Ουγγαρία


 

Hungary

 

Η Ουγγαρία είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Είναι μία χώρα εξαιρετικής αισθητικής - με μεγαλοπρεπή Spa, γραφικά καφέ και αξιοθέατα διακριτικής γοητείας. Ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που την έχουν εξερευνήσει.

Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η Βουδαπέστη και πρόκειται για έναν θησαυρό αναλλοίωτα γοητευτικής αρχιτεκτονικής. Οι μεγάλες λεωφόροι της φιλοξενούν κτίρια του 18ου αιώνα με περίτεχνες λεπτομέρειες, ενώ γνωστά αξιοθέατα, όπως το Γοτθικού ρυθμού κτίριο της Βουλής, οι παραμυθένιοι πυργίσκοι του Φρουρίου των Ψαράδων και η νοσταλγική κεραμιδοσκεπή της εκκλησίας του St. Matthias, κοσμούν τις όχθες του Δούναβη.

Είτε κάνετε βόλτα στους δρόμους είτε διασχίζετε τις υπέροχες γέφυρες μεταξύ της Βούδας και της Πέστης με το τραμ, θα ζήσετε μία μοναδικά χαλαρωτική εμπειρία στην πόλη της Βουδαπέστης.

Αν δεν κάνετε αγορές στον κεντρικό δρόμο Váci Utca ή σε ένα από τα εμπορικά της κέντρα, καθίστε σε ένα από τα αμέτρητα υπαίθρια καφέ και απολαύστε την μαγευτική και μεγαλοπρεπή της ατμόσφαιρα ή αναζωογονηθείτε σε ένα από τα διάσημα Spa της.

Τα ιαματικά λουτρά του Széchenyi δεν στεγάζονται μόνο σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά νεομπαρόκ κτίρια της πόλης, αλλά είναι και από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, με εξωτερικές πισίνες, όπου οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 360C.

Η παράδοση των Spa στην Ουγγαρία συνεχίζεται στη λίμνη Μπάλατον, αλλά εδώ συνδυάζεται περισσότερο με διακοπές, παρά με μία απλή απόδραση από την πόλη.

Η γλυκού νερού λίμνη Μπάλατον έχει μήκος 77 χιλιομέτρων, βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας και μεταφορικά θεωρείται ως θάλασσα.

Εκεί υπάρχει η δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες, όπως βαρκάδα και ψάρεμα το καλοκαίρι και πατινάζ και ιστιοπλοΐα στον πάγο τον χειμώνα.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία της λίμνης αγγίζει τους 250C, κάνοντάς την ιδανική για κολύμπι, μετά από ηλιοθεραπεία σε μία από τις δημοφιλείς της ακτές.

Στην Μπάλατον υπάρχουν πολλές ιαματικές πηγές, γι' αυτό και στις όχθες της υπάρχουν πολλές λουτροπόλεις. Αλλά ακόμα και εκτός αυτών, στην χώρα υπάρχουν πολλά συγκροτήματα, εντός των οποίων θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ευρεία γκάμα περιποιήσεων και θεραπειών.

Η Hévíz είναι η μεγαλύτερη θερμική λίμνη της Ευρώπης και η δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου και βρίσκεται επάνω σε ένα στρώμα τύρφης. Εκεί υπάρχουν πολλά θεραπευτικά κέντρα. Εκτός από αυτό, περιβάλλεται από μία προστατευόμενη περιοχή, που περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο Balaton Uplands. Εκεί θα μπορέσετε να δείτε χειμωνοβουτηχτάρια και γηγενή βουβάλια, να βυθίζονται σε υδάτινες τρύπες ή να τριγυρίζουν στους λόφους.

Στη λίμνη μπορείτε επίσης να απολαύσετε το παραδοσιακό γεύμα γκούλας, με τη συνοδεία ενός από τα καλύτερα κρασιά της Ουγγαρίας από την κοιλάδα Eger.