ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Ελβετία


 

Switzerland

 

 

Εκεί που οι βουνοκορφές αγγίζουν τα σύννεφα και οι καταπράσινες κοιλάδες χαϊδεύουν τον ορίζοντα, θα ξέρετε ότι βρίσκεστε στην Ελβετία. Μια χώρα που σας καλωσορίζει όλο το χρόνο, προσφέροντάς σας θέα απαράμιλλης ομορφιάς.

 

Η Ελβετία, που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, έχει δεχθεί επιρροές και από τις πέντε χώρες με τις οποίες συνορεύει και έχει μορφοποιηθεί από τα παγετώδη ποτάμια που τη διατρέχουν, ενώ το ορεινό της έδαφος και τα αλπικά της λουλούδια απλά συμπληρώνουν το υπέροχο φυσικό της κάδρο.

 

Η φυσική ομορφιά της Ελβετίας ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στις Άλπεις και τις βαθιές της κοιλάδες. Οι λίμνες της, που είναι γεμάτες με παγωμένο νερό από το χιόνι που ρέει από τις αλπικές βουνοκορφές, αντανακλούν εξίσου τη φυσική της ομορφιά.

 

Οι φυσιολάτρες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πεζοπορία στους λόφους το καλοκαίρι και σκι στις χιονισμένες πλαγιές τον χειμώνα. Εδώ, άλλωστε, υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες εγκαταστάσεις του κόσμου για σκι, snowboard, τόμπογκαν, πατινάζ και σκι πλαγιάς.

 

Οι κωμοπόλεις και οι πόλεις της Ελβετίας είναι εξίσου παραμυθένια όμορφα και αξίζει να επισκεφθείτε τη Λουκέρνη, μια γραφική μικρή πόλη στην λίμνη απέναντι από το Altdorf, όπου σύμφωνα με τον μύθο ο Γουλιέλμος ο Τέλλος χτύπησε με το τόξο του ένα μήλο τοποθετημένο στο κεφάλι του γιου του. Οι εικόνες και τα αξιοθέατα είναι πολλά και περιλαμβάνουν τη γέφυρα Chapel, με τον υδατόπυργο του 14ου αιώνα, και την εκκλησία των Ιησουιτών, που βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία δίπλα σε λίμνη.

 

Το Mürren είναι ένα γραφικότατο ορεινό χωριό, όπου δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα, με εκπληκτική θέα στο βουνό Eiger. Από εδώ μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του Schilthorn Piz Gloria και να δειπνήσετε στο πρώτο παγκοσμίως περιστρεφόμενο εστιατόριο. Στην περιοχή Piz Gloria γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία του James Bond “Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος”.

 

Από τους αλατούχους σχηματισμούς του Bex εξορύσσεται åλευκός χρυσόςò από το 15ο αιώνα και οι εξορύξεις εξακολουθούν να γίνονται μέχρι και σήμερα. Τα αλατωρυχεία είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες, ενώ υπάρχει και μουσείο με την ιστορία της εξόρυξης αλατιού, που ξεκίνησε το 1684.

 

Τα ταξίδια με τρένο στην Ελβετία αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία. Είτε τα χρησιμοποιήσετε για τις μετακινήσεις σας είτε για περιηγήσεις, το ελβετικό τοπίο, με τις παγωμένες λίμνες, την πλούσια αλπική βλάστηση και με τα κατσικάκια και τις αγελάδες να βοσκούν στις απέραντες κοιλάδες, θα χαραχτεί για πάντα στη μνήμη σας.

 

Χρηστικές συμβουλές:

 

Ανακαλύψτε την τοπογεωγραφία της Ελβετίας και δείτε από κοντά την μορφοποίηση των βουνών και των τεκτονικών πλακών στο Piz Sardona, στο εθνικό πάρκο GeoPark Sarganserland-Walensee-Glarnerland.

 

Η Ελβετία δεν ανήκει στη ζώνη του ευρώ, εν αντιθέσει με τους γείτονές της, αλλά χρησιμοποιεί το ελβετικό φράγκο.