Γιατί να επιλέξετε ένα χρονομερίδιο;

purchase timeshare as a holiday option

Χρονομερίδιο – ή κοινόχρηστη ιδιοκτησία διακοπών – σημαίνει ότι αγοράζετε μια ορισμένη χρονική περίοδο, συνήθως μια εβδομάδα ή περισσότερο, σε συγκρότημα φιλοξενίας. Το χρονομερίδιο κάνει οικονομικά εφικτή την ιδιοκτησία κατοικιών διακοπών σε όλους θα ήθελαν μια εξοχική κατοικία σε έναν προορισμό της αρεσκείας τους, αλλά ενδεχομένως να μην έχουν την οικονομική άνεση να το αγοράσουν εξ ολοκλήρου – ή ενδεχομένως να μη θέλουν την οικονομική δέσμευση της αγοράς εξοχικής κατοικίας.

 

Τα συγκροτήματα προσφέρουν, κατά κανόνα, την επιλογή ιδιοκτησίας και διαμονής μίας εβδομάδας, με τη δυνατότητα αγοράς πρόσθετων εβδομάδων στο ίδιο συγκρότημα ή σε άλλα που ανήκουν στην ίδια κατασκευαστική εταιρεία. Τα ακίνητα τμηματικής ιδιοκτησίας και τα club προορισμών συνήθως προσφέρουν μεγαλύτερες περιόδους ιδιοκτησίας σε διάστημα αρκετών εβδομάδων – συχνά σε ακίνητα υψηλής αξίας σε καλές τοποθεσίες.

 

purchase timeshare as a holiday option

Το μεγαλύτερο όφελος της ιδιοκτησίας χρονομεριδίου ή της τμηματικής ιδιοκτησίας ακινήτου είναι η δυνατότητά σας να κάνετε εγγυημένες διακοπές σε «σπίτι από σπίτι» και άλλα – αλλά με τον μειωμένο οικονομικό κίνδυνο που μπορεί να ενέχει η ιδιοκτησία και συντήρηση ενός ακινήτου. Τα συγκροτήματα ιδιοκτησίας διακοπών μπορούν να παρέχουν πιο ευρύχωρα καταλύματα απ' ό,τι τα ξενοδοχεία και μπορεί να διαθέτουν ακόμα περισσότερες ανέσεις για τους επισκέπτες στις εγκαταστάσεις τους.

 

Ωστόσο, χωρίς τη συνδρομή σε πάροχο υπηρεσιών Ανταλλαγής Διακοπών, δε θα μπορέσετε να ανταλλάξετε την εβδομάδα χρονομεριδίου σας με εναλλακτικές διακοπές σε άλλον προορισμό. Η συνδρομή στην RCI σας παρέχει ένα τεράστιο φάσμα επιλογών διακοπών – ανταλλαγή σε ακίνητα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής της RCI, καθώς και ευκαιρίες διαμονής σε καταλύματα εταιρειών συνεργατών μας στον όμιλο φιλοξενίας της Wyndham Worldwide. Υπάρχουν τώρα σχεδόν 4.500 συγκροτήματα που συνεργάζονται με το δίκτυο Ανταλλαγής Διακοπών της RCI σε πάνω από 100 χώρες, παρέχοντας ένα συναρπαστικό εύρος εμπειριών διακοπών.

 

purchase timeshare as a holiday option

Μπορείτε να αγοράσετε:

 

-Μια εβδομάδα (ή περισσότερο) σε καθορισμένη χρονική περίοδο του έτους σε συγκεκριμένο συγκρότημα, το οποίο μπορείτε να επισκέπτεστε κάθε χρόνο την ίδια περίοδο.

 

- Μεταβλητή εβδομάδα – κατανέμεται σε εσάς από το δικό σας συγκρότημα κάθε έτος. Αυτή μπορεί να μην είναι η ίδια εβδομάδα του έτους κάθε φορά.

 

- Πόντοι – χρησιμοποιούνται ως «νόμισμα». Σε κάθε συγκρότημα/εβδομάδα αποδίδεται μια αξία σε πόντους. Οι Πόντοι μπορούν, επίσης, να εξαργυρωθούν για προϊόντα των Συνεργατών του προγράμματος Points της RCI, συμπεριλαμβανομένων της ενοικίασης αυτοκινήτων, ξενοδοχείων σε αεροδρόμια και των εισιτηρίων σε αξιοθέατα.

 

- Τμηματική ιδιοκτησία – σας παρέχει διαμονή αρκετών εβδομάδων (συνήθως έναν έως τρεις μήνες) σε ακίνητα πολυτελείας σε περιζήτητες τοποθεσίες. Αυτά τα ακίνητα συχνά προβάλλουν υπηρεσίες υποδοχής, προσωπικές ταξιδιωτικές υπηρεσίες και πολλά προνόμια. Η χρήση της τμηματικής ιδιοκτησίας σας γίνεται συχνά εκ περιτροπής ή με συνδυασμό σταθερών και μεταβλητών χρονικών περιόδων εντός μιας εποχής. Η τμηματική ιδιοκτησία μπορεί να περιλαμβάνει οικονομικά συμφέροντα στο ακίνητο, δεδομένου ότι οι τμηματικές ιδιοκτησίες είναι γνωστό ότι ακολουθούν τις αξίες μεταπώλησης των ακινήτων στην περιοχή.

 

- Προγράμματα αγοράς προς ενοικίαση – Αγοράζετε μερίδιο σε ακίνητο για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και με όφελος το εισόδημα από μισθώματα όταν δεν μένετε εκεί εσείς οι ίδιοι. Στην λήξη της συγκεκριμένης περιόδου, το ακίνητο πωλείται και όλα τα μέρη μοιράζονται τυχόν ανατίμηση του κεφαλαίου. Εν τω μεταξύ, είστε, επίσης, ελεύθερος να πωλήσετε το δικό σας μερίδιο στην ανοιχτή αγορά.

 

Με συνδρομή στο πρόγραμμα Ανταλλαγής Διακοπών της RCI ή στο The Registry Collection (το πρόγραμμα τμηματικής ανταλλαγής ακινήτων αναψυχής της RCI), οι αγοραστές των κοινόχρηστων ιδιοκτησιών και οποιωνδήποτε τύπων ακινήτων που αναφέρονται παραπάνω είναι επιλέξιμοι για ανταλλαγή του «χρόνου διαμονής» ή της «δικής τους εβδομάδας» με μία ή περισσότερες εβδομάδες στα συγκροτήματα φιλοξενίας που είναι συνεργαζόμενα με την RCI και το The Registry Collection, αντίστοιχα.

 

purchase timeshare as a holiday option

Οι ιδιοκτήτες χρονομεριδίου επωφελούνται από την ισχυρότερη νομοθεσία περί προστασίας καταναλωτών από οποιονδήποτε άλλο ιδιώτη πελάτη. Από το 2011, η Οδηγία Χρονομεριδίου της ΕΕ έχει θέσει αυστηρούς κανόνες στον τρόπο πώλησης χρονομεριδίων. συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης είσπραξης οποιασδήποτε μορφής προκαταβολής και μιας περιόδου υπαναχώρησης 14 ημερών μετά από την υπογραφή του συμφωνητικού αγοράς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αγοραστής μπορεί να ακυρώσει το συμφωνητικό και να μην προβεί σε συμφωνία ούτε οποιαδήποτε πληρωμή.

Το καταστατικό του δικού σας συγκροτήματος παρέχει, επίσης, λεπτομερώς τα δικαιώματα και τις ευθύνες σας όσον αφορά την ιδιοκτησία και κατοχή. Θα είστε συνήθως υπεύθυνος για την ετήσια πληρωμή που αφορά στη συντήρηση του χώρου και καλύπτει το κόστος καθαρισμού, συντήρησης του κτιρίου, καθαρισμού πισίνας, συντήρησης κήπων και ασφάλειας. Αυτό το κόστος μπορεί να ξεκινήσει από 300 € για μία εβδομάδα ιδιοκτησίας και να αυξηθεί ανάλογα με το μέγεθος του χρονομεριδίου σας, την ποιότητα και τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος.

 

Την λειτουργία των συγκροτημάτων μπορούν να αναλάβουν επαγγελματικές εταιρίες διαχείρισης – ή ιδιοκτήτες χρονομεριδίων, οι οποίοι διορίζουν μια Επιτροπή Ιδιοκτητών για την επίβλεψη της συντήρησης του συγκροτήματος.

 

Κλαδικοί οργανισμοί καταναλωτών, όπως ο οργανισμός Resort Development Organisation (RDO), υπάρχουν για να παρέχουν συμβουλές, υποστήριξη και καθοδήγηση στους κατόχους χρονομεριδίων.

 

purchase timeshare as a holiday option

Οι κατασκευαστικές εταιρείες συγκροτημάτων χρονομεριστικής μίσθωσης αυτό ακριβώς κάνουν: κατασκευάζουν και αναπτύσσουν ένα ή περισσότερα συγκροτήματα σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Μπορεί, επίσης, να προσφέρουν χρηματοοικονομικά πακέτα για την υποστήριξη νέων αγοραστών. Μόλις τα ακίνητά τους είναι έτοιμα προς πώληση, οι κατασκευαστικές εταιρείες θα καθιερώσουν μια διαδικασία για την προστασία των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών χρονομεριδίων σύμφωνα με τις νομικές προϋποθέσεις της χώρας όπου βρίσκεται το ακίνητο και σύμφωνα με την Οδηγία περί Χρονομεριστικής Μίσθωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Αυτές είναι κατά κανόνα:

 

- Σύμβαση διαχείρισης για το συγκρότημα – Αυτή παραθέτει τον προϋπολογισμό για τη λειτουργία του συγκροτήματος και αναλύει τη σχέση μεταξύ της επιτροπής ιδιοκτητών (εάν συγκροτηθεί) και της εταιρείας διαχείρισης.

 

- Οι ιδιοκτήτες χρονομεριδίων έχουν την κυριότητα των δικαιωμάτων χρήσης του καταλύματός τους αντί για την κυριότητα του ιδίου του καταλύματος. Η νόμιμη κυριότητα κατοχυρώνεται, κατά κανόνα, στην εταιρεία θεματοφυλακής. Η κατασκευαστική εταιρεία παραδίδει όλα τα δικαιώματα που έχει στο ακίνητο στο θεματοφύλακα με αντάλλαγμα τα πιστοποιητικά συνδρομής που αφορούν σε κάθε διαμέρισμα. Για να διασφαλιστεί ότι προστατεύστε οικονομικά, τα ακίνητα διακρατούνται σε καταπίστευμα.

 

Ορισμένες κατασκευαστικές εταιρείες θα συμβληθούν και θα συνεργάζονται με συμβολαιογράφο, ο οποίος θα ελέγχει τη νομική εγκυρότητα του συμφωνητικού με το οποίο μεταβιβάζονται τα δικαιώματα κυριότητας στο ακίνητο από την κατασκευαστική εταιρεία στον αγοραστή.

 

purchase timeshare as a holiday option

Όχι. Η RCI είναι πάροχος υπηρεσιών Ανταλλαγής Διακοπών και δεν έχει στην κυριότητά της ακίνητα ή συγκροτήματα. Οι κατασκευαστικές εταιρείες συγκροτημάτων μπορούν να επιλέξουν να δημιουργήσουν σχέση συνεργασίας των συγκροτημάτων τους με δίκτυο ανταλλαγής χρονομεριδίων – όπως η RCI!

 

Έχουμε διπλάσιο αριθμό συνεργαζόμενων συγκροτημάτων στο πρόγραμμα ανταλλαγής μας σε σχέση με τον πλησιέστερο ανταγωνιστή μας γι αυτό, στην περίπτωση που σκέφτεστε να αγοράσετε ένα χρονομερίδιο, αξίζει να ρωτήσετε με ποια εταιρεία ανταλλαγής συνεργάζεται η κατασκευαστική εταιρεία – και σε ποια θέλετε να γίνετε μέλος.

 

purchase timeshare as a holiday option

Εάν είστε ήδη ιδιοκτήτης χρονομεριδίου και θα θέλατε να επωφεληθείτε περισσότερο από αυτό όσον αφορά τις επιλογές διακοπών και τα προνόμια συνδρομής, η συνδρομή σας στην RCI σας παρέχει πρόσβαση σε σχεδόν 4.500 ακίνητα στα συνεργαζόμενα συγκροτήματά της σε πάνω από 100 χώρες. Η προσθήκη της εβδομάδας χρονομεριδίου σας στο δίκτυό μας καταλυμάτων Ανταλλαγής Διακοπών θα μπορούσε να σας πάει διακοπές μία ή δύο φορές σε προορισμούς ανά τον κόσμο – και αυτό για την ίδια προμήθεια ανταλλαγής ανά ακίνητο την εβδομάδα.

 

Στο ακίνητό σας έχει αποδοθεί αξία συναλλακτικής δύναμης ή πόντων, ανάλογα με την επιλογή συνδρομής που έχετε επιλέξει (πρόγραμμα RCI Weeks ή RCI Points). Απλά, κάνετε κράτηση διακοπών αξίας ίσης ή μικρότερης και καταβάλλετε την προμήθεια ανταλλαγής. Εάν θέλετε πραγματικά ξεχωριστές διακοπές για μια οικογένεια ή ίσως σε συγκρότημα αξίας μεγαλύτερης της αξίας της συναλλακτικής δύναμης ή των πόντων σας, η RCI σας επιτρέπει να συνδυάζετε τις εβδομάδες σας από ένα έτος χρήσης σε άλλο, ή να εξοικονομήσετε και να δανειστείτε από τους πόντους που σας κατανέμονται ετησίως για να κάνετε τις διακοπές που ονειρεύεστε. Μπορείτε πάντα να κάνετε, επίσης, «ανταλλαγή προς τα κάτω», δηλαδή, η διαμονή μιας εβδομάδας ιδιοκτησίας υψηλής αξίας μπορεί να ανταλλαγεί με δύο ή τρεις μικρότερης αξίας για να κάνετε διακοπές περισσότερες φορές.

 

Ως μέλος της RCI, θα επωφεληθείτε από τις σημαντικές εκπτώσεις σε διακοπές με μετρητά – Προσφορές της Τελευταίας Στιγμής και Έξτρα Διακοπές της RCI – για να δώσετε στον εαυτό σας και στην οικογένειά σας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για διακοπές χωρίς να χρησιμοποιήσετε τις εβδομάδες ή τους πόντους σας. Στα μέλη μας προσφέρονται, επίσης, μειώσεις στην αξία των πόντων για κράτηση της τελευταίας στιγμής και προσφορές ανταλλαγής με εκπτώσεις που τους επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουν τα πιστωτικά υπόλοιπα ή εναπομείναντες πόντους που μπορεί να έχουν – οπότε τίποτα δεν πάει χαμένο!

 

purchase timeshare as a holiday option

- Ο κλάδος χρονομεριδίων υπάρχει για πάνω από 50 έτη.

- Η RCI είναι η αρχαιότερη εταιρεία ανταλλαγής διακοπών στην αγορά – στέλνουμε μέλη σε διακοπές από το 1974.

- Υπάρχουν περισσότερα από 1.300 συγκροτήματα στην Ευρώπη

- Αρκετές αναγνωρισμένες επωνυμίες ξενοδοχείων προσφέρουν χρονομερίδια για πολλά χρόνια τώρα, όπως τα Hilton Hotels, Disney, MacDonald Hotels and Resorts και Sol Melia. Σε αυτά προστίθενται ακόμα περισσότερα.

- Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χρονομερίδιό σας, μπορείτε να μεταβιβάσετε τον χρόνο διαμονής που δε θέλετε στην οικογένεια και στους φίλους σας.

- Ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση των πελατών, αναπτύσσονται μια σειρά βραχυπρόθεσμων και δοκιμαστικών ιδιοκτησιών για να μπορείτε να δοκιμάσετε τον τρόπο ζωής στο χρονομερίδιο χωρίς να προβείτε αμέσως σε μια εφ' όρου ζωής δέσμευση.

- Κλαδικοί οργανισμοί καταναλωτών, όπως ο οργανισμός Resort Development Organisation (RDO), υπάρχουν για να παρέχουν συμβουλές, υποστήριξη και καθοδήγηση στους κατόχους χρονομεριδίων.

- Ως πάροχος υπηρεσιών Ανταλλαγής Διακοπών που καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διασφαλίσει σταθερή ποιότητα σε όλες τις εμπειρίες που προσφέρει σε συγκροτήματα, η RCI παρακολουθεί την ποιότητα των συγκροτημάτων για λογαριασμό των μελών της. Οι ομάδες Συνεργαζόμενων Υπηρεσιών επιθεωρούν τα συνεργαζόμενα συγκροτήματα, σε συνεργασία με αυτά για να διατηρούν καθορισμένα ποιοτικά κριτήρια.

- Τα μέλη της RCI βοηθούν να καθοριστεί η αξιολόγηση ποιότητας της RCI για συνεργαζόμενα συγκροτήματα, επειδή χρησιμοποιούμε τη βαθμολογία που δίνουν στα συγκροτήματα όταν επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

-Η RCI θα διακόψει τη συνεργασία της με οποιοδήποτε συγκρότημα, το οποίο θα δε θα πληροί πλέον τα αποδεκτά κριτήρια ποιότητας, εάν δεν διατηρεί πρότυπα ποιότητας.