Hide Login: falseMessage Number: 0

SUOSITELLUT LOMAKESKUKSET

Itävalta


 

Itävalta

 

 

Jo pelkkä nimi tuo mieleen raikkaan puhtaan ilman, mäntymetsät, lumihuippuiset vuoret ja kristallinkirkkaat järvet.

 

Itävaltaa on perinteisesti pidetty talvikohteena, mutta se on myös ihanteellinen vierailukohde kesäisin, kun se näyttää kaikki luonnonihmeensä ja kumpuileva maasto tarjoaa ulkoilun ystäville paljon vaihtoehtoja.

 

Matalat laaksot ja korkeat vuorenhuiput ovat jalankulkijoiden, pyöräilijöiden, kalastajien ja jopa melojien paratiisi.

 

Itävallan alppimaisemat ihastuttavat vierailijaa kauneudellaan. Kaupunkien ja kylien rinteille rakennetut harjakattoiset talot painautuvat yhteen kukkien pursutessa kaikkialla ikkunoille asetetuista kukkalaatikoista.

 

Virkistystä etsiville Itävalta on ollut ensisijainen kylpyläkohde jo 1800-luvulta alkaen ja tarjolla on sekä perinteisiä että huipputekniikkaa käyttäviä hoitoja.

 

Itävalta on myös festivaalien maa ja siellä järjestetään joka vuosi yli 200 festivaalia. Joka kesä Salzburg toimii maailman arvostetuimman kuusi viikkoa kestävän festivaalin isäntänä. Tämän vaikuttavan barokkityylisen kaupungin keskustassa järjestettävä Salzburgin musiikkifestivaali on poikkeuksellinen tapahtuma ooppera-, teatteri- ja konserttiesityksineen.

 

Salzburg on myös Sound of Music -elokuvan kotikaupunki ja elokuvanystävät voivat osallistua ohjatuille retkille suuresti rakastetun musikaalin kuvauspaikkoihin, esim. maisemasuunnittelultaan täydelliseen Mirabelle-puutarhaan. Kaupungissa on lisäksi ihastuttava joulutori, jossa glögi tai hehkuviini auttaa luomaan juhlatunnelmaa.

 

Talviurheilulajien tarjonnassa vertaansa vailla olevassa Itävallassa lumentulo on taattu – maan joissakin osissa voi hiihtää ja lasketella kymmenen kuukautta vuodessa. Talviharrastusten ihmemaan tarjontaan kuuluu kuitenkin myös lumilautailu, murtomaahiihto, pulkkailu ja koiravaljakkoajelut.

 

Haluaisitteko hieman lisätietoja kulttuurista ja historiasta? Silloin on parasta varata aikaa joihinkin Euroopan hienoimpiin linnoihin ja palatseihin tutustumiseen – Tratzbergin linna, Seggaun linna ja Hofburgin palatsi ovat vain muutamia esimerkkejä Itävallan ihastuttavista nähtävyyskohteista.

 

Sisäpiirin vihjeitä:

 

Suosittelemme osallistumista PeakWorld 3000 -tapahtumaan Kitzsteinhorn-jäätiköllä. Vuoristomaisemien ihailua varten rakennetulta 3 029 metrin korkeudessa sijaitsevalta nähtävyystasanteelta avautuvat uskomattomat maisemat. Tarjontaan kuuluu myös sisätiloissa oleva elokuvateatteri ja kansallispuistogalleria sekä retkiä Hohe Tauernin kansallispuistoon.

 

Levähtäkää alppimajalla (“hütte”) tai maistelkaa tuoremaitoa, kotitekoisia juustoja tai savustettua kinkkua vuoristossa kulkiessanne.

Siirtykää raiteille ja nouskaa maaseudun halki kulkevaan höyryjunaan – monet junat kulkevat ylös vuoristoon ja laaja-alaisten järvien ohi.