SUOSITELLUT LOMAKESKUKSET

Kanariansaaret
“Anna auringon paistaa” voisi oikeastaan olla Kanariansaarten iskulause, sillä saaret lukeutuvat Euroopan aurinkoisimpiin lomakohteisiin.

Kanariansaarilla paistaa aurinko ympäri vuoden, sillä niiden sijaintipaikka on suorastaan kadehdittava: ne lepäävät Espanjan eteläpuolella, Pohjois-Afrikasta länteen. Saaria on seitsemän ja ne ovat muodostuneet tuhansien vuosien tulivuoritoiminnan tuloksena, mutta vain neljästä, eli Teneriffasta, Gran Canariasta, Lanzarotesta ja Fuerteventurasta, on tullut matkailijoiden suosikkikohteita.

Syyt tähän ovat selvät: pitkät, aurinkoiset päivät, ihastuttavat hiekkarannat ja poukamat, runsaasti tekemistä ja nähtävää sekä houkutteleva yöelämä. Saaret tunnetaan myös loistavista golfausmahdollisuuksistaan ja maailman parhaisiin lukeutuvista sukelluspaikoistaan. Tarjolla on myös runsaasti hieman epätavallisempia aktiviteetteja, esimerkiksi tulivuoren sydämessä valmistettujen aterioiden nauttiminen, laavatunneleissa patikointi, tähtien tarkkailu tai uinti luonnon muodostamissa vuorovesialtaissa.

Kullakin saarella on kuitenkin omat erityispiirteensä, joten miksi tutustua vain yhteen saareen, jos voi nähdä ne kaikki?

Teneriffa on ryhmän johtotähti. Se on saarista suurin ja sieltä löytyy jokaiselle jotakin – luonnon ystävistä aina bailaajiin, vaeltajiin, kulttuurifriikkeihin ja lapsiin.

Gran Canarialla karut maisemat ja kullankeltaiset hiekkadyynit sekoittuvat kauniisiin, pieniin satamakaupunkeihin.

Lanzarotella taas on kaikkein omaleimaisimmat maisemat, sillä se
on näistä tulivuorenpurkauksista muodostuneista saarista tiettävästi nuorin. Fuerteventuran valkoiset hiekat puolestaan ihastuttavat kaikkein nirsoimpiakin rantaloman ystäviä.

Saaren tuntemattomimpia aarteita ovat sen erinomaiset ruoat ja juomat, ja erityisesti sen tuottamat palkitut viinit.