SUOSITELLUT LOMAKESKUKSET

Egypti
Jo faaraoiden ajoista lähtien Egypti on lumonnut maailmaa ja se kiehtoo vierailijoita edelleen. Pyramidien ihmeet, sfinksit ja mahtava Niilinjoki, sen lisäksi upeat lomakohteet Sharm el-Sheikh ja Hurghada.

Sharm el-Sheikhin sensaationaalinen ilmasto toivottaa matkailijat tervetulleeksi ympäri vuoden. Akabanlahden rannalla sijaitseva lomakeskus, ja sen lämpimät vedet ja värikkäät koralliriutat, trooppiset kalaparvet, kilpikonnat ja delfiinit ovat snorkkelisukeltajien ja laitesukeltajien paratiisi.

Kultaisilla hiekkarannikoilla ja akvamariinin värisissä vesissä polskuttelun jälkeen on aika nauttia herkullinen ateria. Sharm el-Sheikissä on laaja valikoima ravintoloita, baareja ja klubeja, joissa voi päästää hiukset valloilleen.

Punaisenmeren kirkkaiden vesien ja autiomaan välissä sijaitseva Hurghada yhdistää rantaloman ja Saharan autiomaan seikkailut. Palmureunusteisilla rannoilla voi paistatella päivää ympäri vuoden, mutta parhaat vierailuajat ovat huhtikuusta kesäkuuhun ja lokakuusta marraskuuhun. Hurghadan rannikko on ensisijainen kohde, jossa voi nauttia Punaisenmeren mahtavasta merielämästä – se on maailman parhaita sukelluskohteita.

Kun päivä vaihtuu iltaan, ei pidä unohtaa lähteä ihailemaan uskomatonta auringonlaskua vuorten ylle Hurghadan taakse – se on täydellinen tapa päättää päivä. Kaupungin värikäs basaari on aivan omaa luokkaansa. Siellä on joka päivä tarjolla kaikkea mahdollista kultaesineistä messinkiesineisiin - ja siellä on hyvät mahdollisuudet tinkiä ostoksista.

Jokaisen Egyptissä vierailevan pitäisi käydä tutustumassa Kairoon ja sen merkittävään Luxoriin. Kairo on pyramidien ja suuren sfinksin - muinaisten Egyptin jälkipolvelleen jättämien monumenttien koti.

Luxorissa on maan parhaiten säilyneet arkeologiset kohteet ja sitä on kutsuttu maailman suurimmaksi ulkoilmamuseoksi. Siellä on Karnakin ja Luxorin temppeleiden raunioita ja Egyptin ylhäisön hautakammioita Kuninkaiden laaksossa, Kuningattarien laaksossa ja Tombs of the Nobles -alueella.