Hide Login: falseMessage Number: 2

SUOSITELLUT LOMAKESKUKSET

Kreikka


 

Kreikka

 

Kreikka on täynnä kauneutta ja historiaa. Kreikka yksi maailman varhaisimmista sivilisaatioista, jonka rakenne on suurien filosofien muovaama. Tämä hieno perintö näkyy kaikilla Kreikan vierailuilla. Jokainen kylä, kaupunki ja saari on täynnä vanhoja historiallisia kohteita ja mytologisia tarinoita.

 

Kreikka on kausiluonteinen maa, jossa talvet ovat viileitä ja jopa lunta esiintyy ajoittain, mutta toukokuusta syyskuuhun kestävä kesä tuo mukanaan täydellisen aurinkoisia päiviä. Kevät ja syksy ovat vuoden parasta aikaa vierailla Kreikassa, koska silloin on viileämpää kuin heinä- ja elokuussa jolloin lämpötila voi nousta 40 asteeseen.

 

Vaikka suuri osa Kreikasta on auringon paahtamia rinteitä ja pölyisiä tasankoja, maassa on todennäköisesti Euroopan trooppisimmat rannat. Leveät kultaiset ja valkoiset hiekkarannat, huojuvat palmut ja lämmin akvamariinin värinen meri.

 

Miksi et viettäisi muutaman päivän Ateenassa ennen kuin lähdet saarille? Kaupunki tunnetaan maailman kuuluisimmista historiallisista kohteista, kuten upeasta Akropolisista ja Parthenonista sekä ensimmäisestä modernista olympiastadionista vuodelta 1896.

 

Korfun saari sijaitsee Joonianmerellä mantereelta länteen. Monista Kreikan saarista poiketen Korfu on vihreä ja vuoristoinen. Pääkaupungissa Corfu Townissa on hienoja esimerkkejä venetsialaisesta arkkitehtuurista italialaisten pitkän miehityksen seurauksena.

 

Kaupungissa on myös lukemattomia pieniä katuja, jotka muodostavat sen historiallisen sydämen, ja joita täydentää kaksi kiehtovaa linnoitusta.

 

Korfun viehättävistä maisemista on kirjoitettu paljon. Esimerkkeinä Shakespeare ja Lawrence Durrell. On helppo nähdä miksi nauttimalla maan turmeltumattomista rannoista. Saaren pohjoisosan lomakohteet ovat tunnettuja vuorenhuipuista, joista avautuu upeita näkymiä, ja upeista patikointireiteistä, jotka laskeutuvat kivisille lahdille. Etelä-Korfu on tasaisempaa, mutta yhtä inspiroivaa kultaisine hiekkarantoineen.

 

Mantereen eteläosassa oleva Santorini on Kykladien saariryhmän helmi. Santorini tunnetaan parhaiten ajattomista näköaloista kalderan yli, joka on tuhansia vuosia sitten tapahtuneen massiivisen vulkaanisen toiminnan aikaansaannos.

 

Santorinin auringonlaskut ovat maailman upeimpia, ja sadat ihmiset kokoontuvat katsomaan auringon katoamista Välimereen joka päivä. Saari on siunattu upeilla rannoilla, joiden näyttävät värit vaihtelevat valkoisesta mustaan ja punaiseen.

 

Dodekanesiaan kuuluva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista saarista. Hiekkarannat koristelevat Rodoksen kaakkoisrannikkoa, ja sen pääkaupunki sijaitsee kauniin keskiaikaisen kaupungin keskellä.

 

Kreikan suurimmalla saarella Kreetalla on paljon tarjottavaa merenrantakaupungeista pieniin kyliin ja tuhansiin tuulimyllyihin. Saarella ollessa tuntuu kuin palaisi ajassa taaksepäin. Lounaisosassa oleva Samarian rotko on yksi saaren kauneimmista kansallispuistoista ja biosfäärialue.

 

 

Sisäpiirin vinkkejä:

 

Lähde matkalle Kreetan Valkoisille vuorille. Vuoret ovat saaneet tämän nimen pitkälle kevääseen kestävästä lumipeitteestään ja siitä, että ne näyttävät valkoisilta kesäauringon heijastuessa niiden kalkkikivihuipuista. Käynti alueen perinteisissä kylissä on aivan kuin askel ajassa taaksepäin.