SUOSITELLUT LOMAKESKUKSET

Unkari
Unkari on kuin hyvin pidetty salaisuus. Unkari on erittäin tyylikäs maa, jossa on upeita kylpylöitä, näytelmällisiä kahviloita ja viehättäviä luonnon nähtävyyksiä - mutta vain harvoilla on ollut ilo löytää se.

Pääkaupunki Budapest on kuinaarrearkku täynnä viehättävää arkkitehtuuria. Sen leveillä bulevardeilla on yksityiskohtaisen koristeellisia 1700-luvun rakennuksia. Tonavan rantaa koristelee selvästi erottuvat nähtävyydet, kuten uusgoottilaistyylinen Unkarin parlamenttitalo, Fisherman’s Bastion satumaisine torneineen ja Pyhän Matiaksen kirkon taidokkaasti rakennettu tiilikatto.

Voit kokea Budapestin rennon elämäntyylin kävellen sen kaduilla tai matkustamalla raitiovaunulla tyylikkäiden siltojen yli kaksoiskaupunkien Budan ja Pestin välillä.

Jos kaupungin pääkadun Váci Utcan tai ostoskeskusten shoppailu ei houkuttele, nauti kaupungin loistokkaiden kahviloiden tunnelmasta, tai rentoudu yhdessä kaupungin kuuluisista kylpylöistä.

Széchenyinin kylpylä sijaitsee yhdessä ylenpalttisimmista uusbarokkirakennuksista, ja se on Euroopan suurin terveyskylpylä, jonka ulkoaltaiden lämpötila on jopa 36 0C.

Unkarin kylpylätarina jatkuu Balaton-järvellä, joka ei ole niinkään kaupunkilomakohde vaan koko loman keskipiste.

Balaton on 77 km pitkä järvi maan eteläosassa ja se tunnetaan meriyhteyttä vailla olevan Unkarin merenä.

Järvellä voi harrastaa monenlaista toimintaa, kuten veneilyä, kalastusta ja talvella luistelua ja jääpurjehdusta.

Järviveden keskimääräinen lämpötila on houkutteleva 25 0C leutoina kesinä, joten se on täydellinen paikka rentoutua uimalla suosituilla rannoilla loikoilun jälkeen.

Unkarin kuumat lähteet ovat alueelle tyypillisiä ja Balatonin alueella on useita kylpyläkohteita. Näiden kohteiden lähellä on myös runsaasti muita mahdollisuuksia nauttia alueen terveyspalveluista.

Euroopan suurin lämminvetinen järvi Hévíz on toiseksi suurin maailmassa, ja siinä on paljon lääkinnällisiä ominaisuuksia, koska se sijaitsee turvekerrostuman päällä. Tämän lisäksi
sitä ympäröi luonnonsuojelualue, johon kuuluu Balaton Uplands -kansallispuisto. Täällä voit bongata upeita silkkiuikkuja sekä seurata alkuperäisiä puhveleita rypemässä juomapaikallaan tai vaeltamassa kukkuloilla.

Palattuasi Balatonille voit nauttia perinteisen gulassiaterian tarjoiltuna yhdellä Unkarin parhaista viineistä, joka tulee Edger-laaksosta.