Hide Login: falseMessage Number: 0

SUOSITELLUT LOMAKESKUKSET

Sveitsi


 

Sveitsi

 

 

Kun vuorenhuiput koskettavat pilviä ja vehreät laaksot hivelevät taivaanrantaa, tiedätte olevanne Sveitsissä. Vertaansa vailla olevat maisemat toivottavat vieraansa tervetulleiksi ympäri vuoden.

 

Sveitsi sijaitsee Euroopan sydämessä ja se on saanut vaikutteita viideltä naapurimaaltaan. Sen ainutlaatuista luontoa leimaavat jäätikköjoet, vuoristot ja alppikukkien loisto.

 

Sveitsin luonnonkauneus ei kuitenkaan rajoitu vain Alpeille ja sen syviin laaksoihin. Lumihuippuisilta vuorilta tuleva jääkylmä vesi täyttää maan järvet, joihin tiivistyy maan ainutlaatuisuuden sisin olemus.

 

Ulkoilunharrastajat pitävät patikoinnista vuorilla kesäisin ja hiihtämisestä runsaslumisilla rinteillä talvisin. Täällä on maailman parhaimpiin kuuluvat mahdollisuudet hiihtää, lasketella, lumilautailla, laskea pulkalla, luistella ja harrastaa liitohiihtoa.

 

Sveitsin kaupungit ovat todellista silmänruokaa ja vierailijan kannattaakin käydä ihastuttavassa Luzernin pikkukaupungissa vastapäätä Altdorfia, jossa tarinan mukaan Wilhelm Tell ampui omenan poikansa pään päältä. Sen nähtävyyksiä ovat Kapellbrücke ja 1500-luvulla rakennettu vesitorni sekä Jesuiittakirkko, joiden kauneutta järvenrantasijainti vain korostaa.

 

Mürren on kaunis, autoton vuoristokylä, josta on upeat näkymät Eigervuorelle. Sieltä voi nousta köysiradalla Schilthornin huipulle Piz Gloriaan ja aterioida maailman ensimmäisessä pyörivässä ravintolassa. Piz Gloria oli yksi James Bond -elokuvan “Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa” kuvauspaikka.

 

Bexin suolaesiintymästä on saatu “valkoista kultaa” 1400-luvulta lähtien ja sen louhintaa jatketaan yhä. Kaivos on avoinna vierailijoille ja museossa voi tutustua suolanlouhinnan historiaan, joka alkoi täällä 1684.

 

Junamatka Sveitsissä on jo itsessään elämys. Käyttipä junaa vain liikkumiseen paikasta toiseen tai maisemamatkailuun, Sveitsin luonto ja Alppien jääkylmät järvet ja vuohien ja lehmien laiduntamat rehevät alppiniityt piirtyvät pysyvästi matkailijan mieleen.

 

Sisäpiirin vihjeitä:

 

Sveitsin geologiaan, vuorten syntymiseen ja laattatektoniikkaan voi tutustua Piz Sardonassa GeoPark Sarganserland-Walensee-Glarnerland -kansallispuistossa.

 

Euronaapurimaistaan poiketen Sveitsissä valuuttana on Sveitsin frangi.