Miksi hankkia lomaosake?

purchase timeshare as a holiday option

Lomaosake – eli jaettu lomaomistus – tarkoittaa, että ostat tietyn jakson, tavallisesti yhden tai useamman viikon, jostain lomakeskuksesta. Lomaosake on taloudellinen vaihtoehto loma-asunnon omistukselle henkilöille, jotka haluaisivat kakkosasunnon rakastamastaan kohteesta, mutta joille kokonaisomistus voi olla liian kallis – tai jotka eivät ehkä halua kokonaan sitoutua taloudellisesti kakkoskodin ostamiseen.

 

Tyypillisesti lomakeskukset tarjoavat yhden viikon omistus- ja lomanvietto-oikeutta ja mahdollisuuden ostaa lisäviikkoja samasta tai toisesta saman kiinteistöyhtiön omistamasta lomakeskuksesta. Fractional ownership -osaomistuskiinteistöt ja kohdeklubit tavallisesti tarjoavat pidemmän jakson, usean viikon pituista omistusta – monesti korkealuokkaisissa kiinteistöissä, jotka sijaitsevat parhailla paikoilla.

 

purchase timeshare as a holiday option

Suurin etu lomaosakkeen omistuksesta tai fractional-osaomistuksesta on taattu mahdollisuus lomailla "kodinomaisessa" ympäristössä, mutta pienemmällä taloudellisella riskillä kuin mitä kiinteistön kokonaisomistuksesta ja ylläpidosta voi aiheutua. Lomaomistusta tarjoavissa lomakeskuksissa majoitus voi olla tilavampi kuin hotellissa, ja paikan päällä palveluja voi olla enemmän.

 

Ilman lomanvaihtoa järjestävän organisaation jäsenyyttä et kuitenkaan voi vaihtaa lomaosakeviikkoasi toiseen lomaan, jonka viettäisit muualla. Liittyminen RCI:hin antaa sinulle suunnattoman suuren valikoiman lomavaihtoehtoja – voit vaihtaa lomakeskuksiin, jotka ovat mukana RCI:n vaihto-ohjelmassa ja lisäksi saat mahdollisuuden varata majoitusta Wyndham Worldwide -konsernin yhteistyökumppaneiltamme. RCI:n lomanvaihtoverkostoon kuuluu nyt lähes 4 500 lomakeskusta yli 100 maassa, joten tarjolla on jännittävä valikoima erilaisia lomaelämyksiä.

 

purchase timeshare as a holiday option

Voit ostaa:

 

- Kiinteän viikon (tai useamman) tiettyyn aikaan vuodesta, tietystä lomakeskuksesta, jossa voit sen jälkeen viettää loman joka vuosi samalla viikolla.

 

- "Kelluvan" viikon – "oma lomakeskuksesi" määrittää sen ajankohdan joka vuosi. Viikko ei ehkä ole aina samaan aikaan vuodesta.

 

- Pisteitä – joita käytetään kuten "valuuttaa". Kullekin lomakeskukselle/viikolle määritetään pistearvo. Pisteitä voi käyttää myös RCI Points -kumppaneiden tuotteisiin, esimerkiksi autonvuokrauksen, lentokenttähotellin ja nähtävyyksien pääsylippujen varaamiseen.

 

- Fractional ownership -osaomistuksen, joka antaa oikeuden usean viikon (tavallisesti 1–3 kuukauden) majoitukseen suosittujen kohteiden huipputasokkaissa lomakeskuksissa. Näissä tärkeänä osana ovat usein concierge-palvelut, henkilökohtaiset matkapalvelut ja monet muut edut. Osaomistukseen perustuvia lomia käytetään usein vuorojärjestelmän mukaisesti tai kiinteinä ja liukuvina ajanjaksoina sesonkikauden aikana. Osaomistukseen voi sisältyä taloudellinen hyöty, kun otetaan huomioon, että osaomistuskiinteistöjen jälleenmyyntiarvojen on tiedetty seuraavan alueella sijaitsevien kiinteistöjen arvoa.

 

- Buy-to-Let -järjestelmän – ostat osuuden kiinteistöstä tietylle ajanjaksolle ja hyödyt vuokratuloista, kun et itse käytä majoitusta. Määrätyn ajan kuluttua kiinteistö myydään, ja kaikki osakkaat jakavat keskenään mahdollisesta arvonnoususta saadun pääoman tuoton. Ennen määräajan päättymistä voit myös myydä osuutesi avoimilla markkinoilla.

 

Jos minkä tahansa tyyppisen yllä luetellun jaetun lomaomistuksen ostaja on RCI:n lomanvaihto-ohjelman tai Registry Collectionin (RCI:n fractional-osaomistukseen perustuvan lomamajoituksen vaihto-ohjelman) jäsen, hän voi vaihtaa "loma-aikansa" tai "oman viikkonsa" yhteen tai useampaan viikkoon RCI:hin liittyneessä tai Registry Collection -lomakeskuksessa.

 

purchase timeshare as a holiday option

Lomaosakkeen omistajat hyötyvät paremmasta kuluttajasuojalainsäädännöstä kuin muut jälleenmyyntikaupan asiakkaat. Vuodesta 2011 EU:n lomaosakedirektiivi on säännellyt tiukasti lomaosakkeiden myyntitapoja, esimerkiksi kieltämällä käsirahan ottamiseen missään muodossa ja antamalla määräyksen ostosopimuksen allekirjoittamisen jälkeisestä 14 vuorokauden harkinta-ajasta. Tämän jakson aikana ostaja voi peruuttaa sopimuksen maksamatta mitään.

Oman lomakeskuksesi perustamissäännöistä löytyvät tarkemmat tiedot omistukseen ja majoituksen käyttöön liittyvistä oikeuksista ja vastuista. On tavallista, että olet vastuussa vuotuisen vastikkeen maksamisesta, joka kattaa siivouksen, rakennuksen ylläpidon, altaan puhdistuksen, puutarhan hoidon ja vartioinnin kulut. Nämä alkavat 300 €:sta/per yksi omistettu viikko ja kasvavat lomaosakkeen koosta, tasosta ja lomakeskuksen palveluista riippuen.

 

Lomakeskuksen toiminnasta voi vastata ammattimainen lomakeskuksen hallintoyhtiö tai omistajat, jotka nimittävät "omistajajohtokunnan" valvomaan lomakeskuksen ylläpitoa.

 

Matkailualan kuluttajaorganisaatiot, kuten Resort Development Organisation (RDO), tarjoavat neuvoja, apua ja opastusta lomaosakkeen omistajille.

 

purchase timeshare as a holiday option

Lomakeskuksia rakentavat kiinteistöyhtiöt tekevät juuri sitä: rakentavat yhden tai useampia lomakeskuksia eri kohteisiin. Ne voivat myös tukea uusia ostajia tarjoamalla rahoituspaketteja. Kun kiinteistö on valmis myytäväksi, kiinteistöyhtiö laatii prosessin turvatakseen lomaosakkeen omistajien oikeudet kiinteistön sijaintimaan lainsäädännön mukaisesti ja EU:n lomaosakedirektiiviä noudattaen.

 

Tyypillisesti määritellään seuraavaa:

 

- Johtamissopimus lomakeskusta varten – siinä määritellään talousarvio lomakeskuksen toiminnalle sekä omistajia edustavan johtokunnan (jos sellainen perustetaan) ja hallintoyhtiön välisen suhteen yksityiskohdat.

 

- Lomaosakkeen omistajien omat oikeudet käyttää majoitustiloja kyseisten tilojen varsinaisen omistamisen sijasta. Laillinen omistusoikeus on tavallisesti uskottu edunhoitajayhtiölle. Kiinteistöyhtiö luovuttaa kiinteistöön liittyvät oikeudet edunhoitajalle, joka antaa vastineeksi jokaista huoneistoa koskevat jäsenyystodistukset. Se varmistamiseksi, että olet taloudellisesti turvattu, kiinteistöjä pitää hallussaan edunhoitaja.

 

Jotkut kiinteistöyhtiöt tekevät sopimuksen ja hoitavat yhteyksiä notaarin välityksellä. Notaari tarkistaa sopimuksen laillisuuden, ja tällä sopimuksella siirretään kiinteistön käyttöoikeudet kiinteistöyhtiöltä ostajalle.

 

purchase timeshare as a holiday option

Ei. RCI tarjoaa lomanvaihtopalveluja eikä omista kiinteistöjä eikä lomakeskuksia. Lomakeskuksia rakennuttavat kiinteistöyhtiöt voivat valita, liittävätkö he lomakeskuksensa lomaosakevaihtoverkostoon – esimerkiksi RCI:hin!

 

Lähimpään kilpailijaamme verrattuna meidän lomanvaihto-ohjelmaamme on liittynyt kaksinkertainen määrä lomakeskuksia, joten jos harkitset lomaosakkeen ostamista, kannattaa kysyä, minkä lomanvaihtoyhtiön kanssa kiinteistöyhtiö tekee yhteistyötä – ja minkä vaihto-organisaation jäseneksi haluat liittyä.

 

purchase timeshare as a holiday option

Jos jo omistat lomaosakkeen ja haluaisit siitä lisähyötyä laajemman lomavalikoiman ja jäsenetujen muodossa, liittymällä RCI:hin voit valita lomanviettopaikkasi lähes 4 500 järjestelmään liittyneestä lomakeskuksesta, joita on yli 100 maassa. Lisäämällä lomaosakeviikkosi Vaihtoloma-majoitusta tarjoavaan verkostoomme voit viettää yhden tai useamman loman kohteissa, joita on maailmanlaajuisesti – ja kaikissa vaihtomaksu per lomakeskus per viikko on sama.

 

Lomaosakkeellesi määritetään vaihtoarvo tai pistearvo, riippuen valitsemastasi jäsenyystyypistä (RCI Weeks tai RCI Points). Yksinkertaisesti vain varaat loman, jonka arvo on sama tai alempi, ja maksat vaihtomaksun. Jos haluat todella erikoisen loman esimerkiksi sukulaisryhmälle, tai ehkä haluat lomakeskukseen, johon vaihto- tai pistearvosi ei riitä, RCI antaa sinun yhdistää eri käyttövuosien viikkoja tai voit säästää ja lainata pisteitä vuosikiintiöistäsi, ja näin voit viettää unelmiesi loman. Voit aina myös valita "halvemman vaihtoehdon", mikä tarkoittaa, että korkea-arvoisen viikko-omistuksen voi vaihtaa kahteen tai kolmeen, arvoltaan alempaan lomaviikkoon.

 

RCI:n jäsenenä saat tuntuvia alennuksia rahalla maksettavista lomista – RCI:n Äkkilähdöistä ja Lisälomista, joihin ei tarvita viikkovaihtoa eikä pisteitä. Jäsenemme saavat myös viimehetken varauksista pistearvoalennuksia ja edullisia vaihtotarjouksia, jotka antavat mahdollisuuden käyttää tilillä jäljellä oleva vaihtoarvo tai pisteet – joten mitään ei mene hukkaan!

 

purchase timeshare as a holiday option

- Lomaosakeala on ollut olemassa yli 50 vuotta.

- RCI on markkinoiden vanhin lomanvaihto-organisaatio – olemme järjestäneet lomia jäsenillemme vuodesta 1974 lähtien.

- Euroopassa on yli 1 300 lomakeskusta

- Useat maineikkaat merkkihotellit ovat tarjonneet lomaosakkeita jo vuosien ajan, esimerkiksi Hilton Hotels, Disney, MacDonald Hotels and Resorts ja Sol Melia. Lisää uusia yrityksiä liittyy joukkoon koko ajan.

- Jos et halua käyttää lomaosakettasi, voit antaa omistamasi loma-ajan sukulaisillesi tai ystäville.

- Vastauksena asiakkaiden taholta tulleeseen kysyntään kehitteillä on lyhyen aikavälin ja koeomistusmuotoja, joten nyt lomaosakkeen tarjoamasta elämäntavasta voi nauttia sitoutumatta siihen pysyvästi.

- Matkailualan kuluttajaorganisaatiot, kuten Resort Development Organisation (RDO), tarjoavat neuvoja, apua ja opastusta lomaosakkeen omistajille.

- As an Exchange Holiday service provider which does its best to ensure a consistency of quality across the resort experience it offers, RCI monitors resort quality on behalf of its members. Our Affiliate Services teams inspect affiliated resorts, working with them to maintain set quality criteria.

- RCI-jäsenet auttavat järjestelmään liittyneiden lomakeskusten laatuluokituksessa, joka perustuu Tervetuloa kotiin -palautteella annettuihin pisteisiin.

- RCI erottaa järjestelmästä lomakeskukset, joiden laatu putoaa kriteerien asettamien vaatimusten alapuolelle, ellei lomakeskus pidä yllä vaadittu laatutasoa.