AJÁNLOTT ÜDÜLŐK

Kanári-szigetek


 

Canary Islands„Ahol mindig süt a nap“ – ez lehetne a Kanári-szigetek mottója, amely Európa egyik legnaposabb területe.

 

A szigetek rendkívül előnyös helyen fekszenek – Spanyolországtól délre, Észak-Afrikától pedig nyugatra –, ezért itt egész évben napos az idő. A szigetcsoportot alkotó hét sziget több ezer éves vulkanikus tevékenység hatására jött létre, közülük négy – Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote és Fuerteventura – vált kedvelt turistacélponttá.

 

A népszerűség oka egyértelmű – hosszú, napsütéses napok, gyönyörű, homokos strandok és öblök, számtalan látni- és kipróbálnivaló, valamint pezsgő éjszakai élet. A szigetek kiváló golfpályáikról és búvárkodásra alkalmas helyszíneikről is híresek, ez utóbbiak a világ legjobbjai közé tartoznak. De a szigeten számos más szokatlan tevékenységet is kipróbálhatnak a látogatók, például megkóstolhatják a vulkán szívében főtt fogásokat, sétálhatnak a lávaalagutakban, illetve nézhetik a csillagokat vagy úszkálhatnak a természetes sziklás medencékben.

 

Minden sziget sajátos jellemzőkkel rendelkezik. Miért keressen fel csak egyet, ha mindet végigjárhatja?

 

Tenerife a szigetcsoport legnépszerűbb tagja – a legnagyobb szigeten mindenki megtalálja a kedvének valót: természetbarátok, bulizni vágyók, túrázók, a kulturális élményekre vágyók és a gyerekek is.

 

Gran Canaria vadregényes tájairól, aranyhomokos dűnéiről és takaros kis kikötővárosairól híres.

 

Lanzarote domborzatát nemrég vulkánkitörések formálták, ezért a sziget tájai rendkívül jellegzetesek. Fuerteventura fehér homokja még a legkritikusabb strandkedvelőket is megnyeri.

 

A sziget kevésbé ismert kincsei a kiváló ételek és italok – különösen az itt gyártott díjnyertes borok.