AJÁNLOTT ÜDÜLŐK

Egyiptom


 

Egypt

 

Egyiptom már a fáraók ideje óta lenyűgözi az egész világot, és napjainkban is elvarázsolja látogatóit. A piramisokon, szfinxeken és a fenséges Nílus-folyón kívül a mesés üdülővárosok, Sarm es-Sejk és Hurghada is várják a látogatókat.

Sarm es-Sejk szenzációs klímája egész évben tökéletes a nyaraláshoz. Az Aqaba-öböl meleg vize és színes korallzátonya, ahol színes trópusi halrajok, teknősök és delfinek úszkálnak, maga a paradicsom a pipás és merüléses búvároknak.

Ha valaki eltölt egy napot az arany homokú standok valamelyikén, és megfürdik a kékeszöld vízben, a pihenést egy finom vacsorával koronázhatja meg. Sarm es-Sejkben éttermek, bárok és klubok széles skálája gondoskodik a felhőtlen szórakozásról.

A sivatag és a Vörös-tenger tiszta vize közé épült Hurghadában az idelátogatók pihenhetnek a tengerparton, vagy részt vehetnek egy kalandos túrán a Szahara-sivatagban. A pálmafákkal szegélyezett strandokon egész évben süt a nap, de a környéket érdemes inkább április és június között, illetve októberben és novemberben felkeresni. A népszerű Hurghada partjainál megcsodálható a Vörös-tenger lélegzetelállító tengeri élővilága – itt található a világ egyik legjobb búvárkodási helye.

Ahogy beesteledik, érdemes megtekinteni a hihetetlenül szép naplementét Hurghada hegyei felett – tökéletes befejezés egy emlékezetes naphoz. A város színes és jellegzetes bazárjában mindenre kötelező alkudni az aranytól a rézárukig.

Az Egyiptomba látogatók mindenképpen ejtsék útba a fővárost, Kairót és a figyelemre méltó Luxort. Kairó fő látnivalói a piramisok és a Nagy Szfinx – ezek az ókori emlékek az ősi Egyiptom hagyatékai.

Luxorban találhatók az ország legjobb állapotban megőrzött régészeti lelőhelyei, és itt van a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma. A karnaki és a luxori templom romjai, illetve a Királyok Völgyében, a Királynék Völgyében és a Nemesek Sírjában lévő, egyiptomi arisztrokratákat rejtő sírok számtalan turistát vonzanak.