AJÁNLOTT ÜDÜLŐK

Florida


 

Florida

 

Florida a napsütés állama és a szórakozást keresők paradicsoma, ahol minden megtalálható a nagyszerű családi üdüléshez.

Orlando, a véget nem érő izgalmak hazája a világ legnagyszerűbb témaparkjainak ad otthont: itt kapott helyet a Disney’s Magic Kingdom, az Epcot Centre és az Universal Studios, ahol Harry Potter varázslatos világa csak egy a bámulatos látványosságok között.

Ezenkívül itt található a SeaWorld, az Islands of Adventure, a Busch Gardens, a Silver Springs és a Gatorland is. Floridában a lélegzetelállító hullámvasúttól az elbűvölő állatokig mindenki talál az érdeklődésének megfelelő parkot.

A témaparkok sora azonban csak egy ok az izgalmas déli állam felkeresésére. Florida ezenkívül természeti látványosságai, például az Everglades Nemzeti Park szubtrópusi vizei miatt is kedvelt úti cél.

Az Egyesült Államokon belül páratlan ökoszisztémájú terület bámulatosan változatos állatvilágnak ad otthont: ez többek között a fehérfarkú szarvas, az amerikai hiúz, a mosómedve és igen sok madárfaj élőhelye. A hidroplánon tett kirándulás során teknős, gém, krokodil és aligátor is megfigyelhető.

Florida egyes városai a legizgalmasabbak közé tartoznak az Egyesült államokban. A vérpezsdítő, angol- és spanyolajkú Miami látogatói ízelítőt kaphatnak a latin mentalitásból.

A város sok más látványosság mellett a South Beach art deco stílusú építészete miatt kedvelt, de tökéletes bulihelyszín is. Miami a hajókörutak egyik népszerű úti célja, kikötője a legnagyobbak közé tartozik az USA-ban.

Fort Lauderdale csendesebb, de nem kevésbé érdekes hely, nem utolsósorban bájos csatornahálózata miatt, amelyről a város az „Amerika Velencéje“ elnevezést kapta.

A népszerű jachtközpont számos strand mellett a hatalmas Sawgrass Mills bevásárlónegyednek is otthont ad.

Florida egész évben látogatható, a legjobb mégis a november és április közötti időszakban menni, ugyanis ilyenkor a legszebbek például a trópusi üdülőváros, Palm Beach érintetlen szépségű partjai.

Az izgalmas államban a Cape Canaveral űrkorszaki birodalmától a Florida Keys természetes szépségéig sok helyet érdemes felkeresni. A terület az üdülők Mekkája, ahol mindenki talál valami kedvére valót.