AJÁNLOTT ÜDÜLŐK

Németország


 

Germany

 

Európa egyik ősi civilizációjaként Németország kulturális kincsekben is gazdag, és az Óvilág báját hordozza. Mindezek a földrész egyik legmodernebb és legpezsgőbb gazdaságú országában találhatóak.

Németország az egész évben nagyszerű úti cél, nyáron strandjai, ősszel fesztiváljai, télen a síelés, tavasszal pedig az alpesi virágok miatt.

Az északi partvidék és szigetek mentén sokan élvezik az igazi, békebeli tengerparti pihenés örömeit gyönyörű, fehérre meszelt épületekkel teli üdülőkben. A németek annyira szeretik a strandokat, hogy nyáron látványosságot csinálnak belőlük az olyan városokban, mint Berlin, Frankfurt, Hamburg és Köln.

Az aktívabbak számára Németország a lehetőségek végtelen tárháza, akár biciklizésről, kenuzásról, golfról, szörfről, vitorlázásról, sífutásról vagy másról legyen szó. A Fekete-erdőben viszont békés csend fogadja a látogatókat. Ez a közel százhatvan kilométer hosszú és hatvan kilométer széles, sűrű erdők födte hegyes-völgyes vidék valóságos kincs a természet szerelmesei számára.

Az erdőbe lépve a vendégek a több mint háromszáz éves falvaknak köszönhetően időutazást tehetnek: a házak némelyikében az ország legkiválóbb kézművesei által még mindig gyártott hagyományos kakukkos óra is látható.

Azoknak, akik még ennél is nyugodalmasabb lehetőségre vágynak, érdemes ellátogatni a Rheinhessen és Palatinate körül, délnyugatra fekvő borvidékre. Az ízletes borok mellett a régió látványa is maradandó élmény, alpesi tavainak, hófödte csúcsainak, elegáns falucskáinak és középkori várainak köszönhetően.

Ha valaki gondoskodásra és wellnessre vágyik, keresse fel Németország hosszú hagyományra visszatekintő gyógyfürdőit és gyógyüdülőit. A vendégeket az ország minden táján várják termálforrások, terápiás iszap- és thalassoterápiás kezelések, valamint sok más.

Természetesen a látogatás nem teljes bratwurst, sör, schnitzel és schnapps nélkül. A németek értenek az evés-iváshoz.

Csónakázás a tavakon, séta a völgyekben, túra az alpesi tájakon, síelés a hófödte hegyeken vagy barangolás a világhírű városokban – itt, Európa szívében számtalan programlehetőség közül lehet választani.