AJÁNLOTT ÜDÜLŐK

Magyarország


 

 

Hungary

 

Magyarország rejtett kincs. Az ország magas színvonalú gyógyfürdőkkel, pazar kávéházakkal és elbűvölő tájakkal várja a turistákat, mégis csak keveseknek volt eddig alkalmuk megtapasztalni mindazt a szépséget és élményt, amit Magyarország nyújtani tud.

Az ország fővárosa, Budapest egyedülálló építészeti remekművekkel várja az idelátogatókat. Széles körútjait 18. századi, gazdagon díszített épületek szegélyezik, a Duna folyó mentén pedig olyan remekművek sorakoznak, mint a neogótikus stílusú Országház, a tündérmesékbe illő tornyairól felismerhető Halászbástya, vagy éppen a színpompás cserepekkel fedett Mátyás templom.

Az idelátogatók a város utcáin vagy a Budát és Pestet összekötő hidakon sétálva, vagy éppen villamosra szállva szerezhetnek leginkább benyomásokat Budapest hangulatáról.

Kiváló program például egy séta a város fő vásárlóutcájának számító Váci utcában, de érdemes betérni valamelyik bevásárlóközpontba, vagy kedélyesen elücsörögni az elegáns kávéházak valamelyikében, és persze ne feledkezzünk meg a város híres gyógyfürdőiről sem.

A Széchenyi fürdő – melynek már rendkívül díszes, neobarokk épülete is szemet gyönyörködtető – Európa legnagyobb gyógyfürdője, melynek szabadtéri medencéiben akár 36°C hőmérsékletű víz várja a vendégeket.

A fővárostól nyugatra fekvő Balaton is ideális körülményeket kínál a természetes vizek és a gyógyfürdők szerelmesei számára.

A „magyar tengerként“ is ismert édesvizű tó hossza 77 kilométer, és számos programlehetőséggel várja az idelátogatókat, akik többek között hajókiránduláson vehetnek részt, horgászhatnak, télen pedig korcsolyázhatnak és jégvitorlázhatnak.

A Balaton vizének átlaghőmérséklete nyáron 250°C, ami ideális egy kellemes úszáshoz a kiadós napfürdőzés után.

A térségben nagyszámú termálforrás található, ezért a Balaton környékén számos gyógyüdülő és más egészségügyi létesítmény várja a lazítani és gyógyulni vágyó vendégeket.

Európa legnagyobb és a világ második legnagyobb, gyógyhatású meleg vizű tava a Hévízi-tó, amely egy tőzegmedrű forrástó. A tó természetvédelmi területen helyezkedik el, melynek része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is. Az idelátogatók búbos vöcsköket figyelhetnek meg, vagy éppen őshonos bivalycsordákat, ahogy pocsolyákban dagonyáznak, vagy a hullámzó dombok között vonulnak.

A Balatonnál mindenképpen érdemes megkóstolni a hagyományos magyar gulyást, amelyhez kiváló választás például egy remek bor Eger völgyéből.