AJÁNLOTT ÜDÜLŐK

Lanzarote


 

Lanzarote

 

Lanzarote vidékének számtalan látnivalója hatással volt Manrique lenyűgöző alkotásaira, például a lélegzetelállító kilátás a sziget északi részén található Mirador del Río kilátóból. Az Atlanti-óceánon keresztül a szomszédos La Graciosa szigetre áttekintve minden vendéget lenyűgöz Lanzarote különleges szépsége.

A déli oldalon található Famara hosszú, fehér homokos strandja csak egy a sziget gyönyörű partszakaszai közül – Puerto del Carmen, Costa Teguise és Playa Blanca üdülővárosai ugyanilyen szép strandokkal büszkélkedhetnek, csakúgy mint Playa Papagayo, amely lenyűgöző, kékeszöld vizű partjáról híres.

A sziget keleti partjának természeti kincsei közül Jameos del Agua és a Kaktuszkert voltak még hatással Manrique műveire. Jameos del Agua gyakran koncertek helyszíne is, ahol a nézők a vulkanikus lávában kialakított nézőtéren foglalhatnak helyet.

A szárazföld belső részén található Teguise, amely állítólag a legrégebbi spanyol település a Kanári-szigeteken, tipikus lanzarote-i város.

A sziget egykori fővárosának macskaköves utcái a látogatóknak Lanzarote történelméről mesélnek, ezenkívül itt találhatók Lanzarote legrégebbi épületei is, például az 1455-ben befejezett Palacio de Marqués, illetve a város fő temploma, a Nuestra Señora de Guadalupe.

Lanzarote az egyetlen sziget, amelynek az UNESCO teljes területét bioszféra-rezervátummá nyilvánította, így a Timanfaya Nemzeti Park kincsei is védelem alatt állnak. Az utoljára 1730 és 1736 között kitört vulkánok újraformázták a szigetet, és megváltoztatták az itteni embereket és a kultúrát is.

A nemzeti parkban található, Manrique által épített étteremben az ételek a föld alatti vulkán által biztosított 60 0C-os hőmérsékleten készülnek. A park mellett Lanzarote másik természeti látványossága a La Geria, a kiváló borrégió, ahol a Kanári-szigetek legfinomabb borai készülnek, illetve az El Golfo, az élénk zöld színű vízzel feltöltött vulkáni kráter.

Tippek:

A Teguise heti piacán kapható árukra való alkudozás az egyik legnépszerűbb tevékenység a szigeten.

A turisták sétálhatnak a Parque dos Volcanesben, megtekinthetik a sziget vulkánjainak belsejét, vagy megmászhatják a vulkánokat.