AJÁNLOTT ÜDÜLŐK

Tenerife


 

Tenerife

 

A barátságos és meleg Tenerife szigete mindig képes meglepetést okozni. A hívogató, strandon fekvő üdülőkön kívül a sziget déli és nyugati részén, valamint a Teide-hegyen kívül – amely igazán lenyűgöző látvány a sziget szívében – még számtalan felfedeznivaló várja az egyedülálló atlanti-óceáni paradicsom látogatóit.

Az élet Tenerife déli részén pezseg igazán, ahol a csendes, családi üdülők, mint például Callao Salvaje és Los Gigantes helyett inkább a Los Cristianoshoz hasonló pezsgő helyek és a partiváros, Playa de las Americas a jellemző. A déli part fekete és aranyhomokos strandjai tökéletes kikapcsolódást és feltöltődést biztosítanak.

A divat szerelmesei Adeje divatos üzleteiben nézhetnek körül, a parti sétány pedig tökéletes választás egy pihentető sétához vagy egy koktélozáshoz naplementekor.

Az aktívabb pihenésre vágyók számtalan vízi sportot kipróbálhatnak, vagy ellátogathatnak egy vidámparkba, esetleg betérhetnek valamelyik nyüzsgő bárba, ahol végigbulizhatják az egész éjszakát.

Tenerife szigetének belsejét is érdemes felkeresni. A kacskaringós utak tradicionális városokhoz és falvakhoz vezetnek, és Spanyolország legmagasabb csúcsa felé mászva a tájkép folyamatosan változik. A Teide-hegy teli van természeti kincsekkel – a fenyőerdőknek köszönhetően a táj különleges hold alakú, a csúcsot pedig gyakran hó borítja.

A felhőtlen, koromsötét ég kiválóan alkalmas arra, hogy a csillagnéző túrák keretein belül a látogatók megismerkedjenek a világegyetem és az asztronómia titkaival.

Bár a Teide-hegyet gyakran emlegetik Tenerife koronájának legszebb ékköveként, a sziget más látnivalókkal is büszkélkedhet, például az anagai esőerdőkkel, a Masca nevű falunál lévő drámai szurdokkal és a Teno Természetvédelmi Park ősi erdőivel.

Tenerife múltjáról és örökségéről mesél a sziget északi részén található Garachico és La Orotava, míg a fővárosban, Santa Cruzban számtalan üzlet, kiváló éttermek, valamint a Tenerifei Auditóriumban klasszikus és kortárs zenei előadások várják a látogatókat.

A népszerű Puerto de la Cruz városban volt Tenerife első turisztikai céllal épült üdülője. A város azóta sem veszített bájából: sok épületet hagyományos, kanári-szigeteki stílusban készült faerkélyek díszítenek, a főtéren pedig zöld papagájok szökellnek egyik pálmafáról a másikra. Még több papagáj és más hihetetlen állat tekinthető meg az állatkertben és a Loro Parque természetvédelmi központban, a virágok kedvelőinek pedig mindenképpen érdemes felkeresni a város két botanikus kertjét.

Tippek:

Tenerife tengerének élővilága, például a zöld teknősbékák, a csikóhalak és a bohócrákok az Ocean Dreams Factory segítségével ismerhető meg igazán.

Érdemes felkeresni Tenerife egykori fővárosát, La Lagunát is, ahol az élénk színű, több száz éves épületek takaros udvarokat rejtenek és lebilincselően izgalmas múltról mesélnek.