Tanácsok az üdülési joghoz

Advice on Timeshare

TATOC (az üdülésijog-tulajdonosok és -bizottságok szövetsége)

 

TATOC

Az üdülésijog-tulajdonosok és -bizottságok szövetsége, vagy más néven TATOC küldetése a következő: A meglévő és a leendő ügyfelek timeshare üdülési élményeinek védelme és fejlesztése, illetve az üdülésijog-tulajdonosok képviselete. És a szövetség tartja is magát ehhez.

 

Az 1989-ben alakult TATOC működtetését üdülésijog-tulajdonosok végzik, és a szövetség mára  hatékony szervezetté nőtte ki magát 92 üdülői taggal szerte Európában, és több ezer üdülésijog-tulajdonos családot képvisel. Az Európában élő és a világ különböző pontjain üdülési jogokkal rendelkező tulajdonosok nevében jár el, és egyre több feladata van, mivel a szervezet növekvő mértékben globálissá válik.

 

Számos kezdeményezést eszközölt a fenti célkitűzés eléréséhez, például egy üdülői akkreditációs rendszert vezetett be (amely a kiváló timeshare üdülési élmények nyújtására koncentrál), illetve olyan timeshare magatartási kódexet és eljárási útmutatót hozott létre, amelyet a tagok kötelesek betartani.

 

Kiemelt eredmény volt a fogyasztói segélyvonal létrehozása 2008-ban, amely mára több mint 45 000 telelefonhívást és e-mailt fogad minden évben. Mindez akkoriban közel 5 millió £ visszaszerzésében vagy ezen összeg elvesztésének elkerülésében segített a fogyasztóknak.

 

A jó hír az, hogy a panaszok aránya a hívások mindössze három százalékát teszi ki – a többség egyszerűen csak útmutatást kér az üdülési tulajdonjog használatának különböző módjaihoz.


Egyre több hívás érkezik a viszonteladói vállalatokkal kapcsolatban, ezért a TATOC elindította a „Ne foglalkozzon hideghívásokkal“ kampányát, amely az ezen területen működő tisztességtelen vállalatokkal veszi fel a harcot.

 

A szervezet honlapján (www.tatoc.co.uk) a látogatók megtekinthetik az általános tanácsokat, illetve a megbízható viszonteladói vállalatok listáját. Ez utóbbi cégek vállalták, hogy betartják a TATOC ügyfélközpontú viszonteladói és eljárási szabályzatát, és a TATOC korábban vizsgálta is, hogy ténylegesen megfelelnek-e a szabályoknak.


A szervezet iparági kérdésekben rendszeresen tanácsokat ad az Európai Parlamentnek és a brit kormánynak, valamint fogyasztóvédelmi ügyekben együttműködik a rendőrséggel, ügyvédekkel, bankokkal, illetve a Trading Standards és a Citizens Advice Bureau szervezetekkel.


A TATOC elsődleges célja, hogy védje az üdülési tulajdonjoghoz kapcsolódó élmények minőségét, illetve az ágazat jövőjét azzal, hogy szoros munkakapcsolatot ápol az összes érintett féllel: RDO, egyéni üdülésijog-tulajdonosok, tulajdonosi bizottságok, üdülőfejlesztők, kezelőcégek, cserevállalatok, stb.

 

A TATOC éves konferenciája egyedülálló módon ülteti közös asztalhoz ezeket a feleket. Az RCI komoly szereplőként jelenik meg a fenti rendezvényeken, és hosszú távú kapcsolatot ápol a TATOC szervezetével, illetve szponzorálja annak konferenciáit és negyedéves magazinját (Sharetime), amely üdülésijog-tulajdonosoknak szóló híreket, történeteket és információkat tartalmaz.

 

Végső soron, a TATOC célja, hogy úgy garantálja a timeshare iparág fejlődését, hogy közben az megfeleljen a jelenlegi és jövőbeli üdülésijog-tulajdonosok változó igényeinek, illetve továbbra is modern, magas színvonalú és költséghatékony üdülési élményt nyújtson.

 

• Tudjon meg többet az üdülési tulajdonjogról, és csatlakozzon a TATOC szervezethez a www.tatoc.co.uk weboldalon, vagy küldjön e-mailt az info@tatoc.co.uk címre (csak angol nyelven)


Hívja a TATOC ügyfélszolgálatát a 0044 845 230 2430-as számon.