Probleemoplossing

Uw online account registreren

Ga naar RCI.com en klik op 'Geen lid van RCI.com? Registreer nu!' op het tabblad 'Inloggen of meld u aan' en voer uw lidmaatschapsnummer, achternaam, e-mailadres en het land waar u woont in.

Vervolgens wordt u gevraagd om een gebruikersnaam en een wachtwoord aan te maken, en ook een geheime vraag en antwoord. Wanneer u alle gegevens hebt verstrekt, kunt u op de knop Doorgaan klikken. Uw online account wordt dan aangemaakt.

Om toegang te krijgen tot uw online account, moet u het eerst activeren – dit doet u via de link die we u sturen. Nadat uw account is geactiveerd, wordt u teruggestuurd naar RCI.com waar u kunt inloggen op uw nieuwe online account.

Problemen bij het aanmaken van een online account

Als u problemen hebt met het aanmaken van een account, kan dit een aantal oorzaken hebben. Het kan gewoon te wijten zijn aan een hoog aantal bezoekers – probeer het in dat geval opnieuw. Als u moeilijkheden blijft ondervinden, lees dan de volgende tips en informatie:

• Klik niet op de 'Terug'-knop tijdens het navigeren op onze site
  • Gebruik liever geen opgeslagen links of bladwijzers

Omdat RCI.com periodiek wijzigingen ondergaat, kan het zijn dat eerder opgeslagen internetadressen niet meer werken. Ga in plaats daarvan naar onze site door ons adres, www.RCI.com, in te voeren in de adresbalk boven in uw scherm. Het kan ook helpen om regelmatig uw tijdelijke bestanden te wissen. In Internet Explorer (IE) opent u het menu 'Extra' en kiest u 'Internetopties'. Klik op het tabblad 'Algemeen', 'Bestanden verwijderen' en vervolgens op 'OK'.

• Controleer het browsertype en de versie die u gebruikt. Internet Explorer v9.0 of hoger werkt het beste. Als u informatie wilt over het downloaden van een gratis nieuwe browser, ga dan naar www.microsoft.com.
  • Java en cookies moeten ingeschakeld zijn op elke browser die u gebruikt.

Neem contact op met RCI als u problemen blijft ondervinden. Wij zullen dan het probleem proberen op te lossen. Vertel ons welke browser u gebruikt, de exacte bewoording van de foutmelding die u ontvangt en andere gegevens die van belang kunnen zijn.

Een wachtwoord aanmaken

Het is belangrijk om een sterk wachtwoord te kiezen om uw RCI-account zo veilig mogelijk te houden. Hier zijn enkele tips om u te helpen:

• Gebruik minimaal acht tekens. Minimaal één cijfer is vereist en maximaal vijftien tekens zijn toegestaan.
  • Gebruik geen wachtwoorden die makkelijk te raden zijn. Voorbeelden zijn 'wachtwoord', 'RCI', '123456' of 'geheim'. Gebruik geen veelgebruikte woorden, uw naam, e-mailadres of andere persoonlijke gegevens die gemakkelijk te vinden zijn.
  • Opmerking: Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig, dus zorg ervoor dat de Caps Lock op uw toetsenbord uit staat en onthoud de hoofdletters die u gebruikt in uw wachtwoord.

Mijn gebruikersnaam en wachtwoord worden niet herkend.

Als u problemen ondervindt met inloggen, controleer dan of u alle gegevens correct hebt ingevoerd – en vergeet niet dat ze hoofdlettergevoelig zijn. Als u daarna nog steeds niet kunt inloggen, kunt u uw gegevens opvragen met behulp van de 'Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten'-tool in de ruimte voor het inloggen op de beginpagina van RCI.com.

Gebruikersnaam en wachtwoord vergeten

U kunt uw gebruikersnaam en wachtwoord opvragen door op de 'Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten'-link te klikken op het inlogpaneel.

Gebruikersnaam opvragen: Voer links op de volgende pagina uw RCI-lidmaatschapsnummer en uw voornaam in zoals die op uw RCI-lidmaatschapskaart staan.

Als u op 'Doorgaan' klikt, wordt uw gebruikersnaam per e-mail naar het e-mailadres in ons bestand gestuurd.

Wachtwoord opvragen: Voer uw gebruikersnaam in aan de rechterkant van de 'Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten'-pagina en klik dan op de knop Doorgaan. Nadat u deze informatie hebt verzonden, wordt u gevraagd om de geheime vraag te antwoorden die u hebt opgegeven toen u uw account opzette. Als uw gebruikersnaam, e-mailadres en het antwoord op de vraag correct zijn, krijgt u uw wachtwoord per e-mail toegezonden. Nadat u bent ingelogd, hebt u ook de mogelijkheid om uw wachtwoord te veranderen. Onthoud dat het inlogproces hoofdlettergevoelig is.

Als u moeilijkheden blijft ondervinden met de toegang tot uw online account, laat het ons dan weten en wij helpen u graag verder.

Wanneer de website traag werkt

Af en toe kan de website wat trager werken dan normaal als gevolg van een aantal factoren. Het kan te wijten zijn aan technische problemen, maar het wissen van tijdelijke bestanden kan soms helpen om de site sneller te laten werken. Volg de volgende link voor tips over hoe u dit kunt doen:
http://www.wikihow.com/Clear-Your-Browser's-Cache

Bel ons om met een RCI-gids te spreken als u problemen blijft ondervinden.

De tijdelijke bestanden van uw browser wissen

Het is ook belangrijk om periodiek de tijdelijke bestanden van uw browser te wissen, want RCI.com wordt regelmatig bijgewerkt, wat betekent dat eerder opgeslagen internetadressen verouderd kunnen zijn en tijdelijke bestanden kunnen verwijzen naar verouderde pagina's. Om deze problemen te vermijden, is het ook het beste om www.RCI.com steeds opnieuw in te voeren wanneer u de site bezoekt.

We hebben de stappen voor het wissen van het cachegeheugen van uw browser voor de meest gebruikte webbrowsers hieronder weergegeven. Als uw browser niet op de lijst voorkomt, kunt u de stappen waarschijnlijk in het helpmateriaal van de browser of via een snelle Google-zoekopdracht vinden.

Bij het volgen van de stappen kan het zijn dat uw browser ook opties biedt om de opgeslagen wachtwoorden en andere elementen te wissen.– Dit is niet noodzakelijk, dus het is beter om deze opties niet aan te vinken.

Internet Explorer 9 en hoger

1. Selecteer Extra (via het Tandwiel-pictogram) > Beveiliging > Browsergeschiedenis verwijderen.
    NOTE: OPMERKING: U kunt dit menu ook openen door op Ctrl + Shift + Delete te drukken.
  2. Zorg ervoor dat u Gegevens van favoriete websites behouden deselecteert. Vink Tijdelijke internetbestanden en Cookies aan en klik dan op Verwijderen.
  3. U krijgt onder in het scherm een bevestiging nadat uw tijdelijke bestande en cookies met succes zijn gewist.
  4. Start uw computer opnieuw.

U kunt ook een snelkoppeling gebruiken: klik op 'Ctrl+Shift+Delete' > Selecteer de eerste drie items > Verwijderen

Microsoft Edge

Als u Windows 10 hebt, hebt u de nieuwe Microsoft Edge-browser.

1. Open de Microsoft Edge-browser en klik op het Hub-pictogram (drie horizontale lijnen op de balk aan de bovenkant) en klik dan op het Geschiedenis-pictogram.
  2. Klik nu op “Alle geschiedenis wissen”.
  3. Selecteer nu “Cookies en opgeslagen websitegegevens” en “Gegevens en bestanden in de cache” en klik op Wissen.

Firefox

1. Klik op het Firefox-pictogram en kies 'Opties'.
  2. Ga naar het tabblad 'Privacy' in het 'Opties'-scherm.
  3. Klik op 'Recente geschiedenis wissen' onder 'Geschiedenis'.
  4. Kies 'Alles' als periode die gewist moet worden.
  5. Deselecteer in hetzelfde venster alle vakjes behalve 'cache'.
  6. Klik op de knop 'Nu wissen'.
  7. Het venster verdwijnt nadat alle bestanden zijn verwijderd.

U kunt ook een snelkoppeling gebruiken: Klik op 'Ctrl+Shift+Delete' > Cache + Nu wissen

Opmerking: Als u een probleem had met uw Firefox 27-browser, dan is dit probleem nu hoogstwaarschijnlijk verholpen.

Chrome

1. Klik op het Chrome-menu op de browser-werkbalk.
  2. Selecteer Extra.
  3. Selecteer Browsergegevens wissen.
  4. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt de selectievakjes voor de soorten gegevens die u wilt verwijderen.
  5. Gebruik het menu bovenaan om de hoeveelheid gegevens te selecteren die u wilt verwijderen. Selecteer het begin der tijden om alles te verwijderen.
  6. Klik op Zoekgegevens wissen.

U kunt ook een snelkoppeling gebruiken: Klik op 'Ctrl+Shift+Delete' > Cachegeheugen wissen + Browsegegevens wissen

Safari

Voor MAC - selecteer Cache legen in het Safari-menu.
U kunt ook een snelkoppeling gebruiken: Open Safari – 'Ctrl+komma' > Privacy > Verwijder alle websitegegevens of Safari > Safari resetten > Alle websites verwijderen

Voor WINDOWS – Selecteer Cache legen in het menu Bewerken.
U kunt ook een snelkoppeling gebruiken: Klik op de Safari-instellingen > Cookies en websitegegevens verwijderen >Verwijderen

iPad en iPhone

Als u de standaard Safari-browser gebruikt op uw apparaat, dan kunt u de tijdelijke bestanden (cookies en gegevens) verwijderen via de volgende stappen:

1. Klik op Instellingen op het hoofdscherm van uw iPad of iPhone.
  2. Selecteer de optie Safari en klik op Cookies en websitegegevens verwijderen.
  3. Er verschijnt een pop-upbericht om uw keuze te bevestigen..
  4. Klik op Wissen om door te gaan.
  5. Doe hetzelfde om de Geschiedenis te wissen.
  6. Het duurt even voordat de iPad de gegevens heeft gewist en dan is het proces voltooid.

Welke browser werkt het beste

RCI gebruikt voor elke bezoeker browserdetectie om te bepalen welke browser wordt gebruikt. Hierdoor kunnen wij u laten weten of u moet upgraden naar een nieuwere versie van uw browser voor de beste ervaring met onze website.

U kunt een ondersteunde browser installeren of bijwerken door naar de volgende websites te gaan: