AANBEVOLEN VAKANTIEVERBLIJVEN

Canarische Eilanden


 

Canary Islands

 

“Laat de zon maar schijnen” zou het motto van de Canarische Eilanden moeten zijn, want het is één van de zonnigste bestemmingen van Europa.

De eilanden zijn gezegend met zon het hele jaar door dankzij hun benijdenswaardige ligging ten zuiden van Spanje en ten westen van Noord-Afrika. Het is een archipel van zeven eilanden die gevormd is door duizenden jaren vulkanische activiteit, maar vier ervan – Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura – zijn geliefde toeristische bestemmingen geworden.

En de redenen daarvoor zijn duidelijk: lange, zonnige dagen, prachtige zandstranden en kleine baaien, een overvloed aan allerlei dingen om te zien en doen en een bruisend nachtleven. De eilanden zijn ook bekend om hun uitstekende golfvoorzieningen en een aantal van de beste duiklocaties ter wereld. Verder is er een hele reeks ongebruikelijke activiteiten te vinden zoals genieten van een maaltijd die wordt bereid in de krater van een vulkaan, wandeltochten door lavatunnels, sterren kijken en zwemmen in door de natuur gevormde rotsvijvers.

Ieder eiland heeft een eigen karakter, dus waarom zou u er maar één bezoeken als u ze allemaal kunt zien?

Tenerife is duidelijk de ster van de groep - het is het grootste eiland met voor elk wat wils: voor natuurliefhebbers, wandelaars, cultuurliefhebbers en kinderen.

Op Gran Canaria gaat het ruige landschap over in blonde duinen en charmante havenstadjes.

En dan hebben we Lanzarote, waarschijnlijk het jongste eiland dat door vulkaanuitbarstingen is gevormd en daardoor het meest bijzondere landschap van de eilanden heeft. Terwijl de witte stranden van Fuerteventura zelfs de meest verwende strandliefhebbers aantrekken.

Tot de verborgen schatten van de eilanden behoren het voortreffelijke eten en drinken, en dan vooral de bekroonde wijnsoorten die er worden gemaakt.