AANBEVOLEN VAKANTIEVERBLIJVEN

Duitsland


 

Germany

 

Duitsland is beroemd om de grote verscheidenheid aan natuurschoon, lange kusten, historische kastelen en bijzondere bouwkunst. Daarom biedt Duitsland voor elk wat wils.

Duitsland is één van de oudste beschavingen in Europa en heeft op cultureel vlak veel te bieden en staat bekend om zijn ouderwetse charme. Toch is Duitsland één van de modernste landen van Europa met een bloeiende economie.

Duitsland kan men het hele jaar door bezoeken met haar zandstranden in de zomer, feesten in het najaar, skiën in de winter en alpenbloemen in het voorjaar.

Voor een traditionele vakantie aan zee trekt de Duitse bevolking naar de noordkust met haar uitgestrekte stranden en eilanden met witgepleisterde vakantieoorden. De Duitsers zijn zo dol op het strand dat er zelfs in steden als Berlijn, Frankfurt, Hamburg en Keulen ‘s zomers een rivierstrand wordt aangelegd.

Voor de actievere mensen is Duitsland een oase van sportmogelijkheden: fietsen, kanovaren, golfen, surfen, zeilen en langlaufen. In tegenstelling daarmee is er het vredige Zwarte Woud, een gebied van 160 bij 60 kilometer met dicht beboste bergen en groene dalen, een ware trekpleister voor natuurliefhebbers.

In het Zwarte Woud keert u terug in de tijd als u dorpjes bezoekt van meer dan 300 jaar oud waar de traditionele koekoeksklokken nog steeds door de beste ambachtslieden van het land worden gemaakt.

Als u het nog rustiger aan wilt doen, kunt u naar de wijnstreek gaan rond Rheinhessen en de Palts in het zuidwesten. Behalve de heerlijke wijnen is het gebied ook een lust voor het oog, met bergmeren, met sneeuw bedekte bergen, lieflijke dorpjes en middeleeuwse kastelen.

Als u zich wilt laten verwennen, kunt u profiteren van de traditionele kuuroorden in Duitsland. Overal in het land zijn er hete bronnen, therapeutische modderbaden, thalassotherapiecentra, en nog veel meer.

Natuurlijk is een bezoek aan Duitsland niet compleet zonder braadworst en bier of een schnitzel en schnapps, want de Duitsers weten zo het een en ander over eten en drinken.

Of u nu op de meren wilt zeilen, de valleien wilt bezoeken, wilt wandelen in de bergen, skiën op de besneeuwde bergen of door wereldberoemde steden en dorpen wilt wandelen, er is altijd van alles te doen in het hart van Europa