AANBEVOLEN VAKANTIEVERBLIJVEN

Gran Canaria


 

Gran Canaria

 

Gran Canaria wordt dikwijls beschreven als een werelddeel in miniatuur omdat het landschap er zo varieert, van de beroemde, ruige ravijnen in het binnenland tot de uitgestrekte, witte zandstranden langs de kust. Het betoverend landschap – vlakten die zich uitstrekken tot aan de voet van spectaculaire bergen die gevormd zijn door vulkanen – is al vaak de locatie geweest voor de zogeheten spaghetti westerns.

De voornaamste vakantieoorden liggen aan de zonnigere zuidkust van het eiland; het noorden is koeler en groener. In het westen van het eiland liggen bergen en rotsformaties, terwijl er aan de oostkust een reeks prachtige stranden ligt.

De hoofdstad Las Palmas staat bekend om zijn stijlvolle koloniale architectuur, fel gekleurde gebouwen, geschiedenis en cultuur. Het oude stadsdeel Vegueta is in 1990 door de UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het wordt omringd door luisterrijk natuurschoon en heeft ook twee prachtige stranden, Playa de las Canteras en Playa de las Alcaravaneras.

Met zijn chique winkels en boetieks is Las Palmas een heel geschikte plaats om te winkelen en kan de stad bogen op charmante zijstraatjes met een heleboel gezellige cafés.

Puerto de Mogán is een schilderachtig vissersdorpje waar de huizen niet meer dan drie verdiepingen hoog zijn. Het heeft een opvallend netwerk van kanalen die de jachthaven met de vissershaven verbinden en het de bijnaam “klein Venetië” hebben gegeven.

Het stadje heeft ook een klein, afgeschermd zandstrand dat kindvriendelijk is terwijl de aantrekkelijke haven met zijn restaurants, hippe cafés, jazz- en piano-bars een heerlijke plek is voor een avondwandeling of een romantisch diner bij zonsondergang.

Als u iets anders wilt, kunt u Palmitos Park bezoeken, met zijn exotische mengeling van prachtige tuinen, flamingo’s, dolfijnen, meerkatten, orang-oetangs, en zelfs een komodovaraan.

Als u wat meer avontuur wilt tijdens uw vakantie, heeft Gran Canaria aardig wat te bieden: safari’s per jeep, kameel of quadmotor zijn overal op het eiland te ondernemen evenals uitstekende gelegenheden voor zeevissen: hier kunt u proberen grote blauwe en witte marlijn, speervis, tonijn, zwaardvis en bonito te vangen.

De vangst van de dag wordt ook geserveerd in de restaurants overal langs de kust en vergezeld van het populaire Canarische bijgerecht, aardappelen met rode en groene mojosaus.