AANBEVOLEN VAKANTIEVERBLIJVEN

Hongarije


 

Hungary

 

Hongarije is eigenlijk een goed bewaard geheim. Het is een land dat ongelofelijk elegant is – of dat nu betekent grootse kuurbaden, dramatische koffiehuizen of de rustige charme van het natuurschoon - maar er zijn maar weinig mensen die het genoegen hebben gehad Hongarije te ontdekken.

De hoofdstad Boedapest is rijk aan prachtige architectuur. Langs de brede boulevards staan 18de eeuwse gebouwen met sierlijke details terwijl kenmerkende bezienswaardigheden zoals het Hongaarse parlementsgebouw in neo-gotische stijl, de sprookjesachtige torentjes van het Vissersbastion en de dakpannenpatronen op het dak van de St. Matthiaskerk de oevers van de Donau tooien.

U zult merken dat er een ontspannen levensstijl heerst in Boedapest, of u nu door de straten slentert of een tram neemt over de fraaie bruggen die de zustersteden Boeda en Pest verbinden.

Als u niet geïnteresseerd bent in winkelen in de hoofdstraat Váci Utca of één van de winkelcentra, probeer dan de sfeer in u op te nemen van de grootse pracht in één van de koffiehuizen van de stad of laat uw zorgen van u afglijden in één van de beroemde kuurbaden.

Het spa Széchenyi bevindt zich niet alleen in een overdadig versierd neo barok gebouw, het is bovendien het grootste geneeskrachtige kuurbad in Europa met buitenbaden waar de temperatuur oploopt tot 360C.

Er zijn ook nog andere kuuroorden in Hongarije zoals het Balatonmeer, maar hier gaat het minder om een korte onderbreking van het drukke stadsleven en meer om dit tot de kern van uw vakantie te maken.

Het Balatonmeer is een zoetwatermeer met een lengte van 77 km in het zuiden van het land en het staat bekend als de Hongaarse Zee.

Hier zijn tal van activiteiten te ondernemen zoals varen en vissen en, in de winter, schaatsen en ijszeilen.

De gemiddelde temperatuur van het meer in de zachte zomers is een verleidelijke 250C, waardoor het de ideale plek is om rustig te zwemmen en te luieren aan de populaire stranden.

De Hongaarse kuurbaden zijn ook kenmerkend voor de streek en Balaton heeft een aantal kuuroorden. Maar zelfs buiten deze kuuroorden zijn er tal van mogelijkheden om van de nabijgelegen geneeskrachtige eigenschappen van de streek te genieten.

Het grootste meer met warmwaterbronnen van Europa, het Hévizmeer, is het op één na grootste ter wereld, ligt op een turflaag en heeft vele geneeskrachtige eigenschappen. Bovendien wordt het omringd door een beschermd gebied waarin ook het Nationale Park Balaton Velvedecky ligt. U kunt er de futen bewonderen, een kudde inheemse buffels gadeslaan die zich wentelen in de waterpoelen, of u kunt ronddwalen door de zacht glooiende heuvels.

In Balaton zelf kunt u genieten van een traditionele goulashmaaltijd, geserveerd met een heerlijke Hongaarse wijn uit het Egerdal.