AANBEVOLEN VAKANTIEVERBLIJVEN

Portugal


 

Portugal

 

Portugal is warm, gastvrij en straalt traditionele charme uit. Het land verwelkomt zowel strandgangers en cultuurliefhebbers als sporters. Met haar aantrekkingskracht en rijke geschiedenis is Portugal al lange tijd populair bij bezoekers. De middeleeuwse kastelen en schilderachtige dorpjes liggen verspreid tussen heuvels vol bloemen en kijken uit over gekoesterde stranden.

Ofschoon Portugal veel kleiner is dan het buurland Spanje, heeft het land een unieke schoonheid en boeiende plekken om te verkennen.

Portugal wordt geprezen om z’n typische keuken en biedt een grote verscheidenheid aan restaurants: van de traditionele ‘tascas’ of herbergen tot ‘cervejarias’ of bierhuizen die eenvoudige maaltijden serveren, en van marisqueiras met vis- en zeebanketspecialiteiten tot churrasqueiras met geroosterde vleesspecialiteiten. En na een heerlijke maaltijd moet u niet vergeten een glaasje port, de bekendste plaatselijke drank, te drinken.

De Portugezen zijn gek op kinderen zodat het een ideale plek is voor vakanties voor het hele gezin, want kinderen zijn overal welkom.

Er zijn prachtige stranden langs de Atlantische kust van Portugal, maar de Algarve heeft de beste zandstranden, waarvan sommige in afgelegen inhammen liggen en andere zich als goudgele zandstranden tot in de verte uitstrekken.

De beste stranden in de Algarve zijn Praia da Rocha, Monte Gordo en Praia dos Pescadores. Praia da Rocha, of ‘rotsstrand’, is een schitterend strand vlakbij Portimão Marina, midden in het hart van dit gezellig drukke vakantieoord. Er zijn enorme rotsformaties die uit het zand oprijzen, en dat is best handig als u in de schaduw wilt zitten uit de middagzon en ’s avonds is er een ruime keuze aan plaatsen om te eten, te drinken of
te feesten.

Monte Gordo is een grote plaats waar zich naar verluidt één van de grootste stranden in de Algarve bevindt. Dit gouden zandstrand is zo vlak en breed dat het als uitermate veilig wordt beschouwd, dus ideaal voor gezinnen met kinderen. Het leven gaat zijn gangetje in de autovrije straatjes waardoor u zich hier heerlijk kunt ontspannen.

Praia dos Pescadores, of ‘het vissersstrand’, is een fantastische brede strook zand vlakbij de oude stad Albufeira. Hier komen vissers al eeuwenlang hun vis aan wal brengen, dus u kunt dagelijks zeker zijn van een heerlijke verse vismaaltijd in de door het hele stadje verspreide restaurants. Na het diner gaat de neon-verlichting in Albufeira aan en begint het bruisende nachtleven.

Maar de Algarve heeft ook tal van historische plekken en plaatsen, zoals Lagos en Silves, waar het verleden nog steeds leeft en tot de verbeelding spreekt.

Lagos is een zeer oude stad met een zeemuur die langzaam uit de zee oprijst. Binnen de muren leiden de straten met kinderkopjes naar levendige cafés, traditionele restaurants en prachtige gebouwen, zoals het Castelo dos Governadores, dat in de 14e eeuw het hoofdkwartier was van de militaire regering van de Algarve.

Moorse architectuur is overal te vinden in het stadje Silves, de voormalige hoofdstad van de Algarve waar het Castelo de Silves een dominante positie op de heuvel inneemt. Deze vesting van rode zandsteen, waarvan gedeelten dateren uit de 8e eeuw, is interessant om te verkennen en ligt niet ver van de prachtige 15e eeuwse gotische kathedraal.

Voor sportliefhebbers heeft Portugal veel te bieden, zoals eersteklasgolfbanen en tal van mogelijkheden om andere sporten te beoefenen zoals boogschieten, paardrijden, zeilen, tennissen, waterskiën, windsurfen, vissen, scubaduiken, surfen en nog veel meer.