AANBEVOLEN VAKANTIEVERBLIJVEN

Zwitserland


 

Zwitserland

 

Bergtoppen die tot aan de wolken reiken en groene dalen die overgaan in weidse vergezichten, dat is Zwitserland. U bent het hele jaar door welkom in het gastvrije Zwitserland met zijn adembenemende panorama’s.

 

Zwitserland is een land in hartje Europa en daarom beïnvloed door de vijf aangrenzende landen. Het is gevormd door de ijskoude rivieren uit gletsjers, het bergachtige terrein en de alpenweiden die het merendeel van het buitengewone landschap vormen.

 

Het natuurschoon van Zwitserland is echter niet beperkt tot de Alpen en de diepe dalen. De meren, die gevuld zijn met het smeltwater van de sneeuw die de bergtoppen tooit, zijn een symbool van de pracht van het land.

 

Natuurliefhebbers kunnen hier in de zomer wandeltochten maken door de bergen en de hele winter lang op de besneeuwde hellingen skiën. Hier kunt u skiën, snowboarden, met een tobogan sleeën, schaatsen en ski-zweven.

 

De Zwitserse dorpen en steden zijn ook een lust voor het oog. Een bezoek aan Luzern, een lieflijke stad tegenover Altdorf aan de overkant van het meer waar volgens de legende Willem Tell een appel van het hoofd van zijn zoontje heeft geschoten, is de moeite waard. Tot de vele bezienswaardigheden en attracties behoren de Kapelbrug, de 14de-eeuwse watertoren, een jezuïetenkerk, allemaal fraai aan het meer gelegen.

 

Mürren is een mooi autovrij bergdorpje met een adembenemend uitzicht op de Eiger. Van hieruit kunt u met het kabelbaantje naar de top van de Schilthorn Piz Gloria en eten in het eerste ronddraaiende restaurant ter wereld. Piz Gloria was ook de locatie waar de James Bond-film ‘On her Majesty’s Secret Service’ is gefilmd.

 

In de zoutmijnen van Bex wordt al sinds de 15de eeuw en nu nog steeds het witte goud gedolven. Bezoekers kunnen de mijnen verkennen en er is een museum over de geschiedenis van de zoutmijnen waar men in 1684 is begonnen met de zoutwinning.

 

Reizen per trein in Zwitserland is een avontuur op zichzelf. Of u nu van de trein gebruikmaakt om op uw bestemming te komen of een treinreis maakt om het Zwitserse landschap te bewonderen met zijn koele meren en weelderige alpenweiden waar geiten en koeien grazen, Zwitserland zal u altijd bijblijven.

 

 

Tips van insiders:

 

Ontdek de geologie van Zwitserland en laat u informeren over bergvorming en tektonische platen in Piz Sardona, in het nationale park GeoPark Sarganserland-Walensee-Glarnerland.

 

In tegenstelling tot de Euro-buurlanden wordt in Zwitserland betaald met de Zwitserse frank.