AANBEVOLEN VAKANTIEVERBLIJVEN

Tenerife


 

Tenerife

 

Tenerife is een eiland dat warm en vertrouwd is en dat u toch nog steeds kan verrassen. U kent vast de vriendelijke vakantieoorden aan de zuid-en westkust en de Teide, de machtige berg in het midden van het eiland, maar daarbuiten is er nog steeds veel te ontdekken in dit paradijs in de Atlantische Oceaan.

De meeste activiteiten vinden plaats aan de zuidkust van Tenerife, waar rustige familievakantieoorden zoals Callao Salvaje en Los Gigantes plaatsmaken voor meer actieve bestemmingen als Los Cristianos en de fuifstad Playa de las Americas. Aan de zuidkust zijn er zwarte en goudgele zandstranden, de ideale plaats om te ontspannen en weer bij te komen.

Modebewuste mensen kunnen hun hart ophalen in de hippe winkeltjes van Adeje en de boulevard langs zee is een goeie plek voor een verfrissende wandeling of vormt de achtergrond voor cocktails bij zonsondergang.

Als u een beetje meer vertier zoekt, kunt u zich wagen aan allerlei watersporten, pretparken en volle bars waar de hele nacht door wordt gefeest.

Het binnenland van Tenerife is zeker een bezoek waard. Kronkelweggetjes leiden naar traditionele stadjes en dorpjes en als u de hoogste bergtop van Spanje bestijgt, is het landschap om de vijf minuten helemaal anders. Op de berg Teide zijn er veel natuurschatten te vinden - na de dennenbossen doemt er een vreemd maanlandschap op en de bergtop is dikwijls bedekt met sneeuw.

En hier, tijdens een sterrenkijktocht onder de heldere, pikzwarte hemel, openbaart zich het heelal, want dit is één van de beste plekken ter wereld om astronomie te bedrijven.

Hoewel de Teideberg vaak beschouwd wordt als de parel in de kroon van Tenerife, biedt het eiland nog vele andere attracties zoals de regenwouden in Anaga, het spectaculaire ravijn in Masca en het natuurpark Teno met zijn oeroude bossen.

In het noorden komt de geschiedenis en het erfgoed van Tenerife tevoorschijn in Garachico en La Orotava terwijl er in de hoofdstad Santa Cruz gelegenheid is tot winkelen, goeie restaurants en klassieke en eigentijdse muziekvoorstellingen in het Tenerife Auditorium.

Het populaire stadje Puerto de la Cruz was de eerste toeristenbestemming op Tenerife. Het is nog steeds een aantrekkelijk plaatsje met typisch Canarische houten balkons op vele gebouwen terwijl op het hoofdplein de groene papegaaien van palmboom naar palmboom vliegen. Maar als u nog meer papegaaien en andere onvoorstelbare dieren wilt zien, is een bezoek aan de dierentuin en het centrum voor natuurbehoud Loro Parque zeker de moeite van een bezoek waard evenals de bloemenpracht in de botanische tuin van het stadje.

Tips van insiders:

Ontdek de groene schildpadden, zeepaardjes en harlekijnkrabben als u bij Ocean Dreams Factory meehelpt het mariene milieu van Tenerife te beschermen.

Vergeet niet de oude hoofdstad van Tenerife, La Laguna, te bezoeken waar achter de felgekleurde, eeuwenoude gevels heerlijke patio’s en een boeiende geschiedenis schuilgaan.