Advies over vakantiebezit

Advice on Timeshare

TATOC (The Timeshare Association)

 

TATOC

The Timeshare Association (voor eigenaren van vakantiebezit en commissies) of kortweg TATOC, heeft als missie: de vakantie-ervaring van vakantiebezit te beschermen en te verbeteren voor huidige en toekomstige gebruikers, en om eigenaren een stem te geven. En dat werkt.

 

TATOC is opgericht in 1989 en wordt gerund voor en door eigenaren van vakantiebezit en is vandaag de dag een krachtige organisatie, met 92 aangesloten vakantieverblijven over heel Europa, wat neerkomt op duizenden vakantiebezitgezinnen. TATOC handelt namens eigenaren uit heel Europa, die overal ter wereld vakantiebezit hebben, hoewel naarmate TATOC steeds mondialer wordt ook haar mandaat groeit.

 

TATOC heeft een reeks initiatieven ontplooid om die missie te vervullen, waaronder een accreditatiestelsel voor vakantieverblijven, gebaseerd op het leveren van uitstekende vakantie-ervaringen met vakantiebezit, en gedragscodes voor vakantiebezit waaraan haar leden zich dienen te houden.

 

Een hoogtepunt was de lancering van een consumentenhulplijn in 2008, en die nu meer dan 45.000 telefoontjes en e-mails per jaar ontvangt. Sindsdien heeft het deze consumenten geholpen om rond de £ 5 miljoen terug te krijgen of tegen verlies te beschermen.

 

Het goede nieuws is dat de klachten slechts drie procent van de telefoontjes uitmaken – in de meeste gevallen gaat het om vragen om advies over het gebruik van vakantiebezit.


Een toenemend aantal telefoontjes gaat over wederverkoopbedrijven en TATOC is de campagne ‘Laat u niet in met cold callers’ gestart ter bestrijding van frauduleuze bedrijven die actief zijn op dit gebied.

 

Bezoekers van de website (www.tatoc.co.uk) van de organisatie vinden daar algemene adviezen en een lijst van gerenommeerde wederverkoopbedrijven, die zich allemaal aan TATOC’s consumentgerichte gedragscode voor wederverkoop hebben gecommitteerd en die zijn onderzocht om naleving van de gedragscode te kunnen garanderen.

 

De organisatie adviseert regelmatig het Europees Parlement en de Britse regering met betrekking tot kwesties in de branche. Ook werkt zij samen in consumentenzaken met de politie, advocaten, Trading Standards, Citizen’s Advice Bureaux en banken.

 

Het hoofddoel van TATOC is om de kwaliteit van de vakantiebezitervaring en de toekomst van de branche te waarborgen door het ontwikkelen van een sterke werkrelatie met alle betrokken partijen – RDO, individuele eigenaren, commissies van eigenaren, projectontwikkelaars, beheer, ruilbedrijven enzovoort.

 

Tijdens TATOC’s jaarlijkse conferentie ontmoeten al deze partijen elkaar in dezelfde ruimte. RCI heeft een sterke aanwezigheid op het evenement, en heeft een lange relatie met TATOC, sponsort de conferenties en het driemaandelijkse ledenblad Sharetime, dat vol staat met nieuws, verhalen en informatie voor eigenaren van vakantiebezit.

 

Uiteindelijk wil TATOC ervoor zorgen dat vakantiebezit met de tijd meegaat, om aan de veranderende behoeften van de huidige en toekomstige eigenaren te blijven voldoen en een moderne, kwalitatief hoogwaardige, kosteneffectieve vakantie-ervaring te blijven bieden.

 

• Bezoek voor meer informatie over vakantiebezit of om lid te worden van TATOC www.tatoc.co.uk of e-mail info@tatoc.co.uk (alleen in het Engels)

 

Bel de TATOC-consumentenhulplijn op 0845 230 2430