Så här registrerar du ditt onlinekonto

Besök RCI.com och på fliken ”Logga in eller registrera dig” klickar du på ”RCI-medlemmar – registrering online” samt anger medlemsnr, efternamn, e-postadress och landet där du bor.

Du blir nu uppmanad att skapa ett användarnamn och ett lösenord samt en hemlig fråga och ett svar på den. När du har angett alla uppgifter klickar du på ”Fortsätt” och ditt onlinekonto skapas.

För att få tillgång till onlinekontot måste du aktivera det – det gör du via en länk i ett e-brev som vi skickar till dig. När du har aktiverat kontot kommer du tillbaka till RCI.com, där du kan logga in på ditt nya onlinekonto.

Problem med att skapa ett onlinekonto

Om du har problem med att skapa ett konto så kan det bero på flera olika saker. Det kan helt enkelt bero på att vi har många besökare just då – vänta i så fall en stund och försök igen. Om problemen kvarstår ber vi dig att kontrollera följande:

• Använd inte bakåttangenten när du navigerar på vår webbplats
  • Undvik att använda sparade länkar och bokmärken
  • Eftersom RCI.com hela tiden förändras kan det hända att tidigare webbadresser inte fungerar längre. Använd i stället vår webbadress www.RCI.com och skriv in den i fältet överst på skärmen. Det kan också hjälpa om man då och då raderar alla cachefiler. I Internet Explorer (IE) går du in på ”Verktyg”-menyn och väljer ”Internetalternativ”. Klicka på fliken ”Allmänt”, ”Ta bort ...” och sedan ”OK”.
  • Kontrollera vilken typ och version av webbläsare du använder. Internet Explorer 9.0 eller senare fungerar bäst. Information om hur du hämtar en ny webbläsare utan kostnad finns på www.microsoft.com
  • Java och cookies (kakor) ska vara aktiverade oavsett vilken webbläsare du använder.
  • Om problemen kvarstår ber vi dig att kontakta RCI, så försöker vi lösa problemet åt dig. Vi behöver då veta vilken webbläsare du använder, den exakta formuleringen på felmeddelandet du får och andra uppgifter som kan vara till hjälp.

Skapa ett lösenord

Det är viktigt att välja ett starkt lösenord för att RCI-kontot ska vara så säkert som möjligt. Här följer några tips:

• Använd minst 8 tecken. Du måste använda minst 1 siffra och totalt max. 15 tecken.
  • Undvik lösenord som är lätta att gissa. Några sådana exempel är ”lösenord”, ”RCI”, ”123456” och ”hemligt”. Undvik att använda vanliga ord, ditt namn, e-postadress eller annan personlig information som är lätt att få tag på.

Obs! Lösenorden är skifteslägeskänsliga, så kontrollera att Caps Lock på tangentbordet är inaktiverat och kom ihåg om du har valt att använda några versaler.

Mitt användarnamn eller lösenord finns inte i systemet

Om du har problem med att logga in ska du kontrollera att du har angett korrekta uppgifter – glöm inte att de är skifteslägeskänsliga. Om du ändå inte kan logga in kan du begära att få uppgifterna skickade till dig med hjälp av verktyget ”Glömt användarnamn/lösenord?” på RCI.com.

Glömt användarnamn och lösenord

Du kan hämta ditt användarnamn och lösenord genom att klicka på länken ”Glömt användarnamn/lösenord?” i inloggningsrutan.

Hämta användarnamn: Till vänster på nästa sida anger du ditt medlemsnummer och ditt förnamn som det är skrivet på ditt RCI-medlemskort.

När du klickar på ”Fortsätt” skickas ditt användarnamn till den e-postadress som vi har i våra register.

Hämta lösenord: Till höger på sidan ”Glömt användarnamn/lösenord?” anger du ditt användarnamn och klickar på ”Fortsätt”. När du har skickat den informationen uppmanas du att besvara den hemliga fråga som du angav när du skapade kontot. Om ditt användarnamn, din e-postadress och ditt svar på frågan stämmer överens skickas ditt lösenord till dig med e-post. När du loggar in får du även möjlighet att ändra lösenord. Kom ihåg att inloggningen är skifteslägeskänslig.

Kontakta oss om dina problem med att logga in på ditt onlinekonto kvarstår, så hjälper vi dig gärna.

När trafiken på webbplatsen går långsamt

Av flera olika orsaker kan det hända att webbplatsen reagerar långsamt. Det kan bero på tekniska problem, men ibland går det snabbare om du raderar cachefilerna på datorn. Klicka på länken för att få tips om hur du gör det:

http://www.wikihow.com/Clear-Your-Browser's-Cache

Om problemen kvarstår ber vi dig ringa oss och tala med en RCI-guide.

Tömma webbläsarens cacheminne

Det är viktigt att tömma webbläsarens cacheminne då och då eftersom vi gör ändringar på RCI.com ibland och då kan de webbadresser som sparats tidigare bli inaktuella och cachefilerna gör då att du hamnar på gamla sidor. För att undvika det är det bäst att skriva in adressen www.RCI.com i webbläsarens adressfält varje gång du ska besöka webbplatsen.

Nedan beskriver vi hur du går till väga för att tömma cacheminnet på de vanligaste webbläsarna. Om den webbläsare som du använder inte finns med bör du kunna hitta instruktioner i hjälpmaterialet eller med en Googlesökning.

När du går igenom de olika stegen kan webbläsaren också erbjuda dig att radera sparade lösenord och annat – det är inte nödvändigt så det är bäst att lämna dem omarkerade.

Internet Explorer 9 och högre

1. Välj Verktyg (med kugghjulsikonen) > Säkerhet > Ta bort webbhistorik.
    OBS: Du kan även ta fram menyn genom att hålla nere Ctrl + Shift + Delete.
  2. Kom ihåg att avmarkera Spara information om favoritwebbplatser och markera både Temporära internetfiler och webbplatsfiler samt Cookies och webbplatsdata och klicka sedan på ”Ta bort”.
  3. En bekräftelse visas längst ner i fönstret när cacheminnet har tömts och cookies har tagits bort.
  4. 4 Starta om datorn.

Du kan också använda den här genvägen: Tryck ner Ctrl+Shift+Delete > markera de tre översta rutorna > ta bort

Microsoft Edge

Om du har uppgraderat till Windows 10 har du den nya webbläsaren Microsoft Edge.

1. Öppna webbläsaren Microsoft Edge och klicka på Hub-ikonen (tre horisontella linjer i den övre kanten) och klicka sedan på Historik-ikonen.
  2. Klicka på ”Radera all historik”.
  3. Markera nu ”Cookies och sparade webbplatsdata” och "Cachelagrade data och filer” och klicka på ”Radera”.

Firefox

1. Klicka på Firefox-ikonen och välj ”Alternativ”.
  2. Byt till ”Sekretess”-fliken i ”Alternativ”-fönstret.
  3. Under ”Historik” klickar du på ”Rensa ut tidigare historik”.
  4. Ställ in tidsintervallet på ”All historik”.
  5. I samma fönster ska du avmarkera alla rutor utom ”Cache”.
  6. Klicka på ”Ta bort”-knappen.
  7. När filerna är raderade försvinner fönstret.

Du kan också använda den här genvägen: Tryck ner Ctrl+Shift+Delete > Cache + Ta bort

Obs! Om du hade problem med webbläsaren Firefox 27 så är det problemet med största sannolikhet löst.

Chrome

1. Klicka på Chrome-menyn i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Fler verktyg.
  3. Välj Ta bort webbinformation.
  4. I dialogrutan som visas markerar du rutorna för de typerna av information som du vill ta bort.
  5. Använd menyn överst för att välja mängden data som du vill ta bort. Välj ”tidens början” för att ta bort allt.
  6. Klicka på Ta bort webbinformation.

Du kan också använda den här genvägen: Tryck ner Ctrl+Shift+Delete > Töm cache + Ta bort webbinformation

Safari

På MAC går du in på Safari-menyn och väljer Töm cache.

Du kan också använda den här genvägen: Öppna Safari – ”Ctrl + komma” > Integritetsskydd > Ta bort alla webbplatsdata eller Safari > Återställ Safari > Ta bort all webbplatsdata

För WINDOWS – Går in på Redigera-menyn och välj Töm cache.

Du kan också använda den här genvägen: Klicka på Safaris inställningar > Ta bort cookies och data > Ta bort

iPad och iPhone

Om du använder en vanlig Safariwebbläsare på enheten kan du ta bort alla cachefiler (cookies och data) så här:

1. Klicka på Inställningar på huvudskärmen på din iPad eller iPhone.
  2. Välj alternativet Safari och klicka på Rensa cookies och data.
  3. Ett popupmeddelande visas som bekräftar ditt val.
  4. Klicka på Rensa för att fortsätta.
  5. Gör samma sak för att rensa Historik.
  6. Det tar en liten stund innan iPad är klar med processen.

Vilken webbläsare fungerar bäst?

RCI använder en teknik för att se vilken webbläsare varje besökare använder. Det gör det möjligt för oss att tala om för dig om du behöver uppgradera till en nyare version av webbläsaren för att få bästa möjliga upplevelse av vår webbplats.

Du kan installera eller uppdatera en webbläsare som vi har stöd för på följande webbplatser: