REKOMMENDERADE ANLÄGGNINGAR

Kanarieöarna


 

Canary Islands

 

”Sol året om” borde verkligen vara Kanarieöarnas slogan. Ögruppen är en av de soligaste resmålen i Europa.

Här skiner solen året om tack vare det fantastiska läget – söder om Spanien och väster om Nordafrika. Kanarieöarna är en ögrupp som består av sju öar. Alla öarna har bildats genom tusentals år av vulkanaktivitet, men det är framförallt fyra – Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura – som har kommit att bli riktiga turistfavoriter.

Och det är inte så konstigt – långa soldränkta dagar, underbara sandstränder och vikar, mycket att se och göra och så förstås ett fantastiskt nattliv. Öarna är också kända för sina utmärkta golfbanor och för att ha några av de bästa dykmöjligheterna i världen. Här kan man även ägna sig åt lite ovanligare aktiviteter. Man kan exempelvis avnjuta en måltid tillagad i hjärtat av en vulkan, vandra genom lavafält, titta på stjärnor med stjärnkikare eller simma i naturliga pooler i bergen.

Var och en av öarna har sin egen speciella karaktär så varför bara besöka en när du kan upptäcka alla?

Teneriffa är den starkast lysande stjärnan av de fyra öarna. Det är den största ön och här finns något för alla – för naturälskaren, festprissen, vandraren, kulturfantasten samt många aktiviteter för barn.

Gran Canaria präglas av det kuperade landskapet, gyllene sanddyner och mysiga små hamnstäder.

Lanzarote är den ö som har haft de senaste vulkanutbrotten och som har det mest utpräglade landskapet. Och slutligen har vi Fuerteventuras vita sandstränder som även tilltalar strandfantaster med höga krav.

Här kan du njuta av fantastisk mat och dryck, inte minst de prisbelönta vinerna som produceras här.