REKOMMENDERADE ANLÄGGNINGAR

Egypten


 

Egypt

 

Sedan faraonernas dagar har Egypten fascinerat världen och fortsätter att trollbinda besökare än idag. Förutom underverk som pyramiderna, sfinxen och den mäktiga floden Nilen finns idag otroliga turistorter som Sharm el-Sheikh och Hurghada.

Sharm el-Sheikhs härliga klimat välkomnar semesterfirare året runt. Semesterorten ligger vid Aqabaviken, där det varma vattnet och de färggranna korallreven, tillsammans med livfulla grund fulla av tropiska fiskar, sköldpaddor och delfiner, skapar ett paradis för snorklare och sportdykare.

Efter en dag på de gyllene stränderna och bad i det blågröna vattnet kan du avnjuta en härlig måltid. Sharm el-Sheikh har massor av olika restauranger, barer och klubbar du kan slappna av och njuta av livet.

Hurghada ligger mellan öknen och Röda havets klara vatten, så du kan kombinera lugn och ro på stranden med Saharaöknens äventyr. Palmkantade stränder gassar sig i solsken året runt och den bästa tiden för ett besök är mellan april och juni, samt i oktober och november. Ett stycke från land utanför Hurghadas kust ligger ett suveränt ställe för att uppleva Röda havets fantastiska marina värld – och det är en av världens bästa platser för dykning.

När dagen går över i natt ska du inte missa chansen att uppleva en fantastisk solnedgång över bergen bakom Hurghada – det perfekta sättet att avsluta dagen på. Stadens färgsprakande basar sjuder av liv och folk köpslår och prutar för att göra goda affärer inom allt från guld till mässingsvaror.

Alla resor till Egypten bör innehålla ett besök i huvudstaden Kairo och det fantastiska Luxor. I Kairo finns pyramiderna och sfinxen – uråldriga monument som vittnar om Egyptens förfäder.

Luxor har landets mest välbevarade arkeologiska platser och har kallats för världens främsta utomhusmuseum. Här finns ruinerna efter templen i Karnak och Luxor och även gravplatserna för Egyptens aristokrati i Konungarnas dal, Drottningarnas dal och gravarna för den egyptiska noblessen.