REKOMMENDERADE ANLÄGGNINGAR

Florida


 

Florida

 

Florida är staten där solen alltid lyser – ett paradis för nöjeslystna med allt som krävs för en fantastisk familjesemester.

Bege dig till spännande Orlando, där du hittar världens största temaparker, från Disney’s Magic Kingdom och Epcot Centre till Universal Studios, där Harry Potters trollkarlsvärld bara är en av många attraktioner.

Därifrån är det bara att fortsätta till Seaworld, Islands of Adventure, Busch Gardens, Silver Springs och Gatorland. Oavsett vad du gillar bäst – läskiga berg- och dalbanor eller söta djur – i Florida finns en nöjespark för alla.

Men temaparkerna är bara ett skäl till att besöka denna spännande stat i södern. Florida är även populärt för sina naturupplevelser, som de subtropiska vattensystemen i Everglades nationalpark.

Det här är sannolikt ett av USAs mest unika ekosystem, med en ofattbar mångfald av djurarter som den vitsvansade hjorten, vildkatter, tvättbjörnar och ett stort antal olika fågelarter. Tar du en tur med luftbåt får du även se sköldpaddor, krokodiler och alligatorer.

I Florida finns också några av USAs mest spännande städer. Upplev den latinska stämningen i livliga Miami, där du hör befolkningen tala både engelska och spanska.

Art deco-arkitekturen vid South Beach är ett av stadens många dragplåster, men också en perfekt plats för den partysugne. Miami är även en populär destination för kryssningar, och hamnen är en av landets största.

Fort Lauderdale är lugnare i jämförelse men har ändå mycket att erbjuda, bland annat ett charmigt nätverk av kanaler som har gett orten smeknamnet ”Amerikas Venedig”.

Staden är även en populär segelbåtshamn och har ett flertal stränder samt ett enormt shoppingområde som kallas för Sawgrass Mills.

Du kan besöka Florida året runt, men de bästa månaderna är mellan november och april när de oförstörda stränderna, till exempel de vid den tropiska semesterorten Palm Beach, är som allra finast.

Det finns många andra platser att besöka i den här spännande staten, allt från ”rymdkusten” vid Cape Canaveral till den vackra naturen vid Florida Keys. I denna globala semesterhuvudstad finns verkligen något för alla.