REKOMMENDERADE ANLÄGGNINGAR

Tyskland


 

Germany

 

Tyskland är berömt för landets mångskiftande vackra natur, vidsträckta kustlinjer, historiska slott och enastående arkitektur och passar perfekt för alla slags semestrar.

Som en av Europas riktigt gamla civilisationer har Tyskland en stor kulturell skatt att bjuda på och är känt för landets charm med fläktar från den gamla världen. Samtidigt är landet en av Europas modernaste och mest framgångsrika ekonomier.

Tyskland kan besökas hela året runt – med sommarbadstränder, höstfestivaler, skidåkning på vintern och alpblommor på våren.

Traditionella semestrar vid kusten kan avnjutas på de vidsträckta stränderna och öarna i norr, som ligger intill charmiga vitkalkade rekreationsorter. Tyskarna gillar stränder så pass mycket att de ser till att ge plats åt dem även i städer som Berlin, Frankfurt, Hamburg och Köln på sommaren.

För de som vill vara mer aktiva har Tyskland massor att erbjuda – cykling, kanotpaddling, golf, surfing, segling och längdskidåkning. Som kontrast finns den fridfulla skogen Schwarzwald – som är ungefär 160 km gånger 60 km med kraftigt trädbevuxna berg och grönskande dalar, en verklig fröjd för naturälskaren.

Skogen tar dig tillbaka i tiden när du träffar på byar som är mer än 300 år gamla, där vissa av husen har traditionella gökur som fortfarande tillverkas av landets bästa hantverkare.

Om något mer stillsamt önskas kan du besöka vinodlingsregionen runt Rheinhessen och Palantinate i sydväst. Förutom de härliga vinerna är området mycket vackert att titta på, med alpsjöar, snöklädda bergstoppar, vackra små byar och medeltida slott.

Om du vill bli ompysslad och må bra har Tyskland en lång tradition av spa-verksamhet och kurorter. Över hela landet kan du njuta av varma källor, lerbad, thalassoterapi och mycket mer.

Och inget besök skulle vara komplett utan bratwurst och öl eller schnitzel och snaps – tyskarna vet verkligen ett och annat när det gäller mat och dryck.

Oavsett om du vill göra båtturer på sjöarna, besöka dalarna, fotvandra i alplandskapet, åka skidor på de snöhöljda bergen eller flanera genom världsberömda städer och samhällen, kommer du aldrig att få slut på saker att göra här i hjärtat av Europa.