REKOMMENDERADE ANLÄGGNINGAR

Gran Canaria


 

Gran Canaria

 

Gran Canaria beskrivs ofta som en kontinent i miniformat eftersom landskapet är så omväxlande. Här finns berömda, förtrollande raviner och långa vita sandstränder längs kusten. Det förtrollande landskapet där slätter och spektakulära berg avlöser varandra har formats av alla vulkanutbrott genom historien, och här har många spaghetti western-filmer spelats in.

De största anläggningarna ligger på den soliga södra delen av ön medan norra delen är kallare och grönare. Den västra delen präglas av berg och öns östra del bjuder på härliga stränder.

Huvudstaden Las Palmas är känd för sin stilfulla koloniala arkitektur, vackert målade hus, samt för sin historia och kultur. Stadens äldre delar kallas Vegueta och togs upp på UNESCO:s världsarvslista 1990. Staden omges av ett magnifikt landskap och har två vackra stränder – Playa de las Canteras och Playa de las Alcaravaneras.

I Las Palmas finns även bra shoppingmöjligheter med många exklusiva affärer och boutiquer samt mysiga smågator med trevliga kaféer.

Puerto de Mogán är en pittoresk fiskehamn där ingen av byggnaderna är högre än tre våningar. Här finns ett häpnadsväckande nät av kanaler som sammanlänkar marinan och fiskehamnen, och som har gett staden dess smeknamn – lilla Venedig.

Staden har även en liten, lugn sandstrand som är mycket barnvänlig. Den trevliga marinan med restauranger, trendiga kaféer och jazz- och pianobarer är en perfekt plats för en kvällspromenad eller en romantisk middag i solnedgången.

Om du vill uppleva något annorlunda, besök Palmitos Park. Här bjuds du på en exotisk blandning av vackra parker, flamingor, delfiner, havskatter, orangutanger och till och med en komododrake.

Om du vill ha lite äventyr under semestern är Gran Canaria rätt ställe. Här kan du åka på safari runt ön med jeep, kamel eller fyrhjuling eller prova på storviltsfiske. Du kan fånga blå och vit marlin, spjutfisk, tonfisk, svärdfisk och bonito.

Dagens fångst serveras på restaurangerna längs kusten tillsammans med de populära tillbehöret potatis med röd och grön mojo-sås som är så typiskt för Gran Canaria.