REKOMMENDERADE ANLÄGGNINGAR

Grekland


 

Grekland

 

I Grekland går skönhet och historien hand i hand. Det är ett land som skapades av en av världens tidigaste civilisationer och några av de allra största filosoferna. Detta fantastiska arv genomsyrar alla besök i Grekland eftersom varje stad, by och ö är full av gamla historiska platser och mytologi.

 

Grekland har markerade årstider med svala vintrar då det kan komma snö, men sommaren är full av perfekta solfyllda dagar och varar från maj till september. Vår och höst är bland de bästa tiderna att besöka Grekland eftersom de är något svalare än juli och augusti då temperaturerna kan nå 40 °C.

 

Även om mycket av landet har solbrända bergssidor som övergår i torra slätter finns även de mest tropiska stränder du kommer att hitta i Europa. Breda gyllenbruna och vita stränder med svajande palmer intill ett varmt och grönblått hav.

 

Varför inte tillbringa några dagar i Aten innan du siktar in dig på stränderna? Staden har några av de mest berömda historiska platserna i världen, som Akropolis och Parthenon samt den första moderna olympiska stadion, från 1896.

 

Korfu ligger i Joniska havet till väster om fastlandet. Till skillnad från många av de grekiska öarna är Korfu grön och bergig och dess huvudstad Korfu har exempel på venetiansk arkitektur, som ett resultat av lång italiensk närvaro.

 

Staden har även en mängd små gator i centrum som kompletteras av två fascinerande fort.

 

Korfus vackra landskap har beskrivits av många, från Shakespeare till Lawrence Durrell. När du sett dess fantastiska stränder är det lätt att förstå varför. Orterna på den norra delen av ön är kända för klipptoppar som ger fantastisk utsikt och möjligheter till fotvandring, innan de stupar brant ner mot vackra bukter. Den södra delen av Korfu är inte lika kuperad, men dess härliga stränder är inte mindre inspirerande.

 

Söder om fastlandet är Santorini juvelen i ögruppen Kykladerna. Den är mest känd för sin tidlösa vy över vulkanens mynning, som öppnades av vulkanisk aktivitet för tusentals år sedan.

 

Santorinis solnedgångar är bland de mest spektakulära i världen och hundratals människor samlas för att se solen gå ner i Medelhavet varje dag. Det är också en ö som har fantastiska stränder i olika färger, från vitt till svart och rött.

 

Rhodos i Tolvöarna (Dodekanisos) är en av Greklands mest besöka öar. Dess sydöstra kust har många sandstränder och dess huvudstad ligger runt en vacker medeltida stad.

 

Kreta är den största av Greklands öar och har mycket att erbjuda, från lugna kuststäder till ett inland fyllt av små byar och tusentals väderkvarnar som ger intrycket att du rest tillbaka i tiden. I sydväst är Samariaravinen en av öns vackraste nationalparker och dessutom ”World Biosphere Reserve”.

 

 

Insidertips:

 

Gör en utflykt till Kretas vita berg som inte kallas så för att de är täckta med snö fram till sen vår utanför att de ser vita ut när sommarsolen reflekterar kalkstenstopparna. Ett besök till de traditionella byarna i regionen är som att ta ett steg bakåt i tiden.