REKOMMENDERADE ANLÄGGNINGAR

Malta


 

Malta

 

Malta är en extraordinär ö som kan erbjuda en oförglömlig semester mitt i Medelhavets fantastiska och inspirerande blå vatten.

 

Dess omväxlande natur och åretruntvarma klimat hör till det som gör Malta till en av de mest populära semesterdestinationerna i Europa. Malta erbjuder många olika semestrar samtidigt, och hela tiden ger öns natur och arkitektur en magnifik bakgrundskuliss.

 

Ön har en del enastående sandstränder, men det finns mest stenlagda stränder och vikar där vattnet alltid är rent, varmt och inbjudande. Medelhavet ger här också massor av bra möjligheter till dykning och snorkling.

 

Nästan varje gata, torg och allé i den kompakta huvudstaden Valletta flödar över av historia och fascinerande byggnader. Faktum är att en del av det som gör Malta unikt är att så mycket av öns förflutna fortfarande är synligt idag.

 

Mdina, den tysta staden, är en av öns mest populära resmål. Denna medeltidsstad tar oss långt tillbaka i tiden för att ge oss en bild av det tidigare livet på ön. Man ser sällan bilar på gatorna, som är kantade av palats och den magnifika St Paul’s Cathedral.

 

Om du är ute efter aktiviteter, så är Malta rätt plats för ridning, vandring, mountainbikeåkning och klättring. Du kan också prova på skärmflygning för att se ön ur ett fågelperspektiv. Eller utnyttja Maltas klippiga terräng maximalt, och prova på terrängkörning med en fyrhjulsdriven bil.

 

Systeröarna Gozo och Comino ligger bara en kort båtresa bort, och de är värda ett besök för att inandas deras lugna charm.