Rese-/avbokningsinformation

Uppdaterad 30 juli 2020

Vi har anpassat våra policyer så att du ska känna dig säker med dina bokningar och vi hjälper dig att fatta rätt beslut inför dina semesterförhållanden under dessa osäkra tider.

För bokningar med incheckningsdatum från den 1 augusti 2020 till den 31 mars 2021 hjälper vi dig att avboka eller ändra din bokning inom 30 dagar innan resan om:

Om din bokning sker inom 30 dagar kan du ringa oss eller använda vår onlinehjälp.

Om du funderar på att avbryta din RCI-semester ska du inte avboka din semester online på RCI.com: Ring oss för att diskutera dina alternativ.

För bokningar med incheckningsdatum från den 1 augusti 2020 till den 31 mars 2021 hjälper vi dig att avboka eller ändra din bokning inom 30 dagar innan resan om:

  • vår anslutna anläggning är stängd
  • det finns reserestriktioner som hindrar dig från att komma till anläggningen, till exempel inställda flyg.
  • du, eller någon i ditt resesällskap, har ett underliggande hälsotillstånd som kan öka risken för covid-19-infektion och därmed förhindra dig, eller att de, från att resa.
  • det finns restriktioner som införts av regeringen eller lokala myndigheter som hindrar dig från att njuta av semestern som planerat.

Under omständigheterna ovan, kan du ringa oss om du vill ändra din bokning till en annan destination. Våra guider vet vilka anläggningar som för närvarande finns tillgängliga var och när, och hjälper dig att hitta en alternativ destination att njuta av.

Om du hellre vill avboka får du, för bytessemestrar, hela poängsumman återbetald på ditt RCI-medlemskapskonto eller byteskraften som användes för bokningen, plus hela bytesavgiften och avgiften för pointsskydd eller byteskraftsskydd (om tillämpligt).

För extra semestrar krediterar vi ditt RCI-medlemskapskonto med hela det betalda beloppet återbetalt på ditt konto. Du har sex månader på dig från avbokningsdatumet att använda den här krediten för en bytessemester eller extra semester till en valfri destination.

Din resa kan inträffa efter den här tiden, men för bytessemestrar måste den vara inom den giltiga perioden för någon av de deponerade veckorna eller de poäng som ursprungligen användes. Du måste vara RCI-medlem när du ska boka om semestern.

När du bokar rekommenderar vi att du kontrollerar anläggningens webbplats innan du reser, eller att du kontaktar dem direkt om du har några frågor^

Om du har bokat hotell, hyrbil, kryssning eller aktiviteter via RCI Travel†, RCI Cruise° eller någon av våra tredjepartspartners måste du kontakta den enskilda leverantören för att få en egen avbokningspolicy.

Vi strävar efter att stödja så många av våra medlemmar som möjligt så snabbt som möjligt under den här aldrig tidigare skådade tiden och upplever mycket höga samtalsvolymer, och under denna osäkra tid uppmuntrar vi dig att gå igenom alla landsspecifika reseråd och rekommenderade riktlinjer innan du reser.

Kontakta oss eller använd vår onlinehjälp om du behöver tydligare klargörande.

Vi kommer att fortsätta att övervaka och bedöma situationen och uppdaterar informationen löpande på den här sidan.

Om du vill lägga till pointsskydd eller byteskraftskydd till en befintlig bytessemester kan du göra det fram till dagen före incheckning. Du kan lägga till det via ditt onlinekonto eller genom att ringa oss.

Ta reda på mer om produkterna här:

Pointsskydd

Byteskraftsskydd för veckor

 ^ Anläggningen ansvarar för att ge gästerna den senaste informationen om de faciliteter som finns tillgängliga för dina bokningsdatum och för att tillhandahålla hälso- och säkerhetsåtgärder på plats. RCI kan inte ansvara för information som lämnas eller utelämnas av en anläggning, eller som uppstår på grund av hälso- och säkerhetsåtgärder som kan, eller inte kan finnas på plats på en anläggning.

† RCI Travel drivs/fullgörs av Contemporary Travel Solutions Ltd, bolagsnummer 06664958, med dess huvudsakliga tjänsteställe på 4 Manchester Green, 337 Styal Road, Manchester M22 5LG. Contemporary Travel Solutions Ltd säljer paket som inkluderar flygresor under ATOL-numret 11285 och är medlem av ABTA-nummer P6913. Om du köper enskilda resetjänster som t.ex. logi gäller inte de här skydden. Alla bokningar med RCI Travel omfattas av deras bokningsvillkor. Contemporary Travel Solutions använder varumärket RCI Travel på licens from RCI Europe. RCI Europe är ett företag som är helt fristående från RCI Travel. RCI Europe, levererar inga resetjänster och är inte ansvarigt för några produkter eller tjänster som säljs av RCI Travel och erbjuds häri. Observera att alla RCI Travels produkter inte är tillgängliga på alla marknader. Upphovsrätt i Storbritannien © 2019 RCI Travel. Alla rättigheter förbehålles.