Ondersteuning voor bestaande boekingen

 

Voor bestaande boekingen van ruilvakanties:

i) Als u ruilbescherming* hebt aangeschaft, hebt u de flexibiliteit om u uw ruilvakantieboeking te wijzigen en een toekomstige ruilvakantie om te boeken, mits u binnen zes maanden na de annuleringsdatum van uw oorspronkelijke ruilvakantieboeking opnieuw boekt. Neem contact met ons op als u uw boeking naar een andere bestemming wilt wijzigen. Onze deskundige reisgidsen weten welke resorts waar en wanneer beschikbaar. Ze helpen u een alternatieve bestemming te vinden.

U moet een RCI-lid zijn op het moment van uw verplaatste vakantie.

ii) Als u GEEN ruilbescherming hebt aangeschaft, zijn onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing. Wij helpen u bij het annuleren of wijzigen van uw boeking binnen 21 dagen vóór vertrek en we schrijven krediet bij op uw RCI-account ter waarde van het volledige, tot dan betaalde bedrag, zodat u vóór 31 december 2022 een nieuwe vakantie kunt boeken. Dit geldt alleen als u om een van de volgende redenen niet kunt reizen:

  • Het vakantieverblijf dat u hebt geboekt, is gesloten op het moment van uw vakantie;
  • De overheid van uw land verbiedt u om naar het buitenland te reizen;
  • U bent verplicht om bij aankomst op uw bestemming in quarantaine te gaan;
  • Uw vakantiebestemming is door de overheid van uw land op de lijst geplaatst van landen waarvoor beperkingen gelden en u bent verplicht om bij thuiskomst onder toezicht in quarantaine te gaan.

U hoeft uw omgeboekte vakantie niet voor 31 december 2022 te hebben opgenomen, maar u moet wel een RCI-lid zijn op het moment van uw verplaatste vakantie.

Ter vervanging van boekingen die vóór 31-05-21 zijn geannuleerd kunt u tot 30-09-22 een toekomstige vakantie boeken. U moet een RCI-lid zijn op het moment van uw verplaatste vakantie.

 

Voor bestaande boekingen van extra vakanties:

Voor nieuwe Extra Vakanties die worden geboekt vanaf 01-04-2021 hebt u de flexibiliteit om deze tot 46 dagen voor het inchecken te wijzigen of te annuleren. Daarnaast verliest u ook slechts 15% van de betaalde prijs als u annuleert binnen 31-45 dagen voor de incheckdatum. Er zijn voorwaarden van toepassing. Lees hier ons herziene Annuleringsbeleid Extra Vakantie.

Wij ondersteunen u bij het annuleren of wijzigen van uw boeking binnen 21 dagen vóór vertrek als u niet kunt reizen vanwege de sluiting van het resort of overheidsmaatregelen, zoals lokale lockdowns, evacuatieorders, gesloten grenzen of een juridische verbod op reizen. In dit geval crediteren wij uw RCI-account met het volledige, tot dan betaalde bedrag, zodat u een nieuwe vakantie kunt boeken voor 31-12-2022. U kunt ook na deze datum reizen.

Ter vervanging van boekingen die vóór 31-05-21 zijn geannuleerd kunt u tot 30-09-22 een toekomstige vakantie boeken. U kunt ook na deze datum reizen, maar u moet wel een RCI-lid zijn op het moment van uw verplaatste vakantie.

Als u een tegoed op uw account hebt van een ruilvakantie waar u niet van hebt kunnen genieten, kunt u dit gebruiken voor een extra vakantieboeking.

Van toepassing op alle:

Als u overweegt om uw RCI-vakantie om een Covid-gerelateerde reden te annuleren of als u uitgebreide ruilbescherming hebt aangeschaft, vragen we u uw boeking niet op RCI.com te annuleren. Neem contact met ons op om uw opties te bespreken.

Voor alle andere redenen kunt u nog steeds online annuleren, zoals boekingen voor Home Weeks met of zonder uitgebreide ruilbescherming.

Omgeboekte ruilvakanties moeten binnen het geldige tijdsbestek van de oorspronkelijk gebruikte gedeponeerde week of punten vallen. U moet een RCI-lid zijn op het moment van uw verplaatste vakantie.

Als u een hotel, autohuur, cruise of activiteiten hebt geboekt via RCI Travel†, RCI Cruise° of een van onze externe partners, moet u contact opnemen met de desbetreffende aanbieder voor het eigen annuleringsbeleid.

Neem contact met ons op als u een ruilvakantie in een hotel of een (met geld betaalde) hotelboeking wilt wijzigen of annuleren. Deze worden verzorgd door het Alliance Reservation Network. Het annuleringsbeleid van het individuele hotel is van toepassing en is uitgesloten van het hierboven genoemde beleid.

In het geval van een tegenstrijdigheid tussen de voorwaarden van uw RCI-lidmaatschap en de hierboven uiteengezette voorwaarden, zijn de hierboven uiteengezette voorwaarden van toepassing.